İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yetişkin Köpeğin Eve Alışması Ne Kadar Sürer

PET BİLGİ

By melissa1 | 15-11-2021

Yetişkin Köpeğin Eve Alışması Ne Kadar Sürer

Yetişkin köpeğin eve alışması yavru bir köpeğe göre daha sabır ister. Çünkü daha önce yaşadığı koşullar, ortam köpekte çekingenlik, kaygı bozukluğuna yol açabilir. Evcil hayvanınızın yeni bir ortama girmesi ister yavru köpek olsun ister yetişkin köpek olsun, ortama adaptasyonu belli bir zaman gerektirmektedir. Sonuçta onun için bambaşka bir yaşama biçimi söz konusu olacaktır.  Bir köpeğe nasıl yaklaşılır? Köpeğin sahibine alışması ne kadar sürer? Köpeğin sizi seviyor mu, gelin tüylü dostunuzu nasıl anlayacağını yazımızın devamında öğrenelim…

Yetişkin Köpeğin Eve Alışması Ne Kadar Sürer

Yeni bir ortam yeni bir çevre yeni kişiler ile karşılaşacak dolayısıyla, köpeğinizin yaşam koşulları değişecektir. Başlangıçta nasıl tutum içinde olunması nasıl bir davranış benimsenmesi çok önem taşımaktadır. Sizin ve çevrenizin ona karşı davranışları onun köpeğinizi iyi ya da kötü huylar edinmesine yol açacaktır. Yeni olmasının hevesiyle fazla üstüne düşülmesi, sonraki zamanlarda aynı ilgi ve ihtimamı beklemesine, şımarmasına ve istemeyeceğiniz sakıncalı huylar edinmesine neden olabilmektedir.

Bir Köpeğe Nasıl Yaklaşılır?

Köpeğinizin Güvenliği için belli kuralları olduğunu her istediğini yapamayacağını ona göstermelisiniz. Bu kuralları baştan koyamazsanız köpeğiniz ne kadar can dostu sevimli olursa olsun sonradan hoşunuza gitmeyecek alışkanlıklar edinecektir. Sizi can sıkı bir süreç bekleyecek koltuk yatak vb. eşyalarınıza zarar verebilecek. Yemeklerde sizi rahat bırakmayacak ve mutfağı karıştırabilecektir.

Bütün bu olumsuz davranışları, başlarda alacağınız önlemler sayesinde, ciddi boyutta sorunlara ulaşmadan engellemek sizin elinizdedir. Mutfaktan ve diğer zarar verebilecek eşyalardan uzak durması için çeşitli sert tepkili sözler söylemek işe yarayabilir.

Örneğin, hayır sözcüğünü işaretlerle de destekleyerek yapmaması gerektiğini anlamasını sağlayabilirsiniz. Şartlandırma yoluna başvura bilirisiniz. Yapmasını ya da yapmamasını istediğiniz şeyleri ödül ve ceza yöntemi ile de çözebilirsiniz. Tabi ki bu yollarla eğitim birkaç kere deneme ile hemen sonuç vermeyebilir. Bu durumu algılayana kadar devam etmeniz gerekmektedir. İstenmeyen alışkanlıkları edinmeden önce bunları yapmamasını sağlamak daha kolaydır.

Diğer türlü alışkanlıklarından vazgeçirmek yapmamasını sağlamak sizin için çok daha zor ve yorucu bir süreç olacaktır.

Başlangıçta köpeğinizin için alacağınız bu eğitim, mama eğitimi, tuvalet eğitimi gibi konularda da size çok yardımı olacaktır. Mamasını veterineriniz önereceği, belirli saatlerde belirli miktarlarda yemesini sağlamak; sizi yemekte ısrarcı şeklide yemek isteyerek rahatsız etmemesi; dışarıda gezdirirken sağa sola sataşmaması, yerden çöpten yiyeceklere tepki vermemesi gibi konular da size önemli katkıları olacaktır.

Düzenli ve belirli miktarda mama yeme alışkanlığı, köpeğinizi sağlıklı olması için çok önemlidir.

Köpekler düzensiz beslenme eğiliminde olup her bulduğu yiyeceği yemek isterler, buna izin vermek, beslenmenin yanında, sindirim ve boşaltım sağlığından da ödün vermek olur. Köpeğiniz sağlıksız beslenirse, sindirim ve boşaltım sistemi de sağlıklı olmaz. Buda evinizin çeşitli yerlerine idrar, dışkı bırakarak evinizin kirlenmesine, kötü kokmasına neden olur. Tam anlamıyla bir temizlik ve sağlık sorununa dönüşerek sizi üzer.

Erken yaşta köpeklerin bu eğitimleri alması kolaydır. Yavru köpekler çevrelerini tanımayı koklamayı ve gereksinimlerini giderecek yerleri belirler, bu konuda sizde onları yönlendirmeniz önemlidir. Ona mama yemesi gerektiği alanı, çiş yerini öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Birkaç kere oraya çişini yapması yeterlidir. Zaten köpekler daha önce çişini yaptığı yeri arama eğilimindedirler. koku alma yetenekleri sayesinde de bulmaları çok kolaydır.

Birkaç deneme sonrasında bu duruma alışacaklar kendiliğinden gidip gereksinimlerini gidereceklerdir. Köpeğinizin eve uyum sağlama sürecinde, alacağınız önlem ve eğitimler, sizin ve köpeğiniz için, sağlıklı sevgi dolu bir hayatın başlangıcı olacaktır.

Köpeğin Sahibine Alışması Ne Kadar Sürer?

Yavru bir köpek sahiplendiyseniz eğer eve geldiği günden itibaren size alışmaya başlayacaktır. Çünkü yavru köpek anne şefkatini yeteri kadar alamadığı için ilgi ve sevgiye ihtiyaç duyar. Geçmişin travma yaşamamış, karakter sorunu olmayan köpeklerin kısa sürede sahibine ve yaşayacağı ortama alışması söz konusudur. Çekingen ve utangaç olan bir köpek geçmişinde olumsuz bir durum yaşamadıysa 2-3 günde alışacaktır. Irk özelliği gereği aktif, kendine güveni tam hareketli bir köpekse geldiği günden itibaren adaptasyon sürecine girecektir. Yetişkin Köpeğin Eve Alışması Ne Kadar Sürer

Köpeğiniz Sizi Seviyor mu?

Biz insanlar sevgimizi konuşarak rahatlıkla dile getirebiliyoruz. Karşımızdaki insanın nasıl bir duygu içinde olduğunu öğrenebiliyoruz. Köpeğiniz sevgisini, derdini beden diliyle sizlere anlatmaya çalışır. Köpeğin sahibine sevgisi de bu davranışlarını gözlemleyerek anlaşılır. Köpek sahibine nasıl sadık olur diyorsanız da bu sizin köpeğinize karşı olan tutumunuzda gizlidir. İşten ya da bir yerden eve döndüğünüz zaman köpeğiniz sizi kuyruğunu sallayarak kapıda karşılayarak etrafınızda dolanır. Bu köpeğinizin sizi çok özlediğini ve görmekten memnun olduğunu gösterir. Tüylü dostunuz ile yürüyüşe çıktığınızda size ilgisi olması ve oyun oynamak istemesidir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar