İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yeni Yavru Köpek Bakımı ve Temel Köpek Bakımı

PET BİLGİ

By melissa1 | 06-02-2020

Yeni Yavru Köpek Bakımı ve Temel Köpek Bakımı

Yavru köpek beslemek şüphesizki Dünya'daki en sevimli ve keyifli olaylarından biridir. Bunun ile beraber yeni bir yavru köpek aldığınızda onunla beraber direk parkta yürüyüşe çıkmayacağını bilmenizi isteriz. Yavru köpek aldığınızda yapmanız gerekenleri sizin için listeledik.

Yavru köpeğinizi sahiplendirim ilk kez eve getirme zamanı geldiğinde üç şeye güvenmeniz gerekmektedir. Sizi yoran taklı yorgunluklar, yavru köpeğin temizliği ve yavru köpeğinizin yaşam tarzı bunları öğrenmeniz ve ayak uydurmanız gerekmektedir. Yavru köpek beslemek sadece temel ihtiyaçlarını almak ile bitmemektedir. Vaktinizin bir kısmını köpeğinize ayırmanız gerekmektedir. İlk 1 kaç hafta uykusuz gecelerin sizi beklediğini söylememiz gerekmektedir. Şimdi köpeğinizin eve geldikten sonra yapmanız gerekenleri sıra ile sizin için derledik.

  1. İyi Bir Veteriner Kliniği Bulmak
veteriner hekim ve köpek

Köpeğinizle ilk gitmeniz gereken yer veteriner kliniğidir. Öncelikle yavru köpeğinizin sağlık durumunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Olası bir viral hastalığı anlamanız zor ve zaman alacağı için köpeğiniz ve sizin için üzücü bir son olabilir. Veteriner hekiminizi bulmanız konusunda pet sahibi diğer arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Eğer yakınınızda herhangi bir arkadaşınız yok ise internet üzerinden veteriner yorumlarına bakabilir ve uygun bir veteriner bulabilirsiniz.

2.Öğrenmek İstediklerinizi Veteriner Hekiminize Sorun

Veteriner hekiminize gittiğinizde onun bilgilerinden yararlanmayı unutmayınız. Uzman veteriner hekiminiz size en doğru bilgileri verecektir. Öncelikle öğrenmeniz gerekenler şu şekildedir. Yavru köpeğinize hangi mamayı vermeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekmektedir. Bunun dışında köpeğinizin mamasının porsiyonlarını ve zamanını kesinlikle öğreniniz. Bir diğer konu ise köpeğinizin sağlığına doğrudan etki edecek aşı planları, yavru köpekler yılın bazı bölümlerinde aşılar olurlar. Bu aşıları doğru şekilde takip etmeniz ve veteriner hekim ile planladığınız tarihlerde yapmanız gerekmektedir.

3. Doğru Beslenme Gıdaları ve Düzenleri

Köpeğinizin mamasını seçerken özellikle yavru köpek maması seçmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise yavru köpek mamalarının özel förmüllerinin olmasıdır. Yetişkin bir köpek mamasına nazaran daha komple mamalardır. Köpeğinizin mamasını seçtikten sonra ırk ve kilosuna göre vermeniz gereken gramları öğrenmeniz gerekmektedir. Mama markalarına göre gramlar değişiklik gösterebilmektedir. Yavru köpek mamasını asla bir seferde köpeğinize vermeyin günde birden fazla şekilde besleyin. Beslemeniz gereken yaş aralıkları aşağıdaki gibidir.

Yaş: 6-12 Hafta: Günde 4 Öğün
Yaş: 3-6 Ay Günde 3 Öğün
Yaş: 6-12 Ay: Günde 2 Öğün

4.Tuvalet Eğitimi

Yavru köpekten tuvalet eğitimlerini doğuştan alamazlar, bu yüzden eğitimi sizin vermeniz gerekmektedir. Bu zamanda sabırlı olmalı ve köpeğinize zaman tanımanız gerekmektedir. Yavru köpekler tüm aşıları olana kadar dışarı çıkarılmazlar. Bunun nedeni ise olası farklı hastalıkların bulaşmasıdır. Bu süreçte biraz zorlanacağınızı bilmenizi isteriz.

5. Olası Hastalıklara Erken Tanı

Köpeğinizin olası hastalıklarını önceden tahmin etmeniz ve hızlıca veteriner hekime götürüp tedavisine başlamanız gerekmektedir. Yavru köpeklerde gözlemlemeniz gereken belirtiler aşağıdaki gibidir.

-İştahsızlık
-Kilo alımında durma
-Kusma
-Karın Şişmesi
-Uyuşukluk (yorgunluk)
-İshal
-Nefes almada zorluk
-Hışıltı veya öksürük
-Soluk diş etleri
-Göz akıntısı ve göz kızarıkları
-Göz akıntısı
-Kanlı dışkı

6.Yavru Köpek eğitimi

Yavru köpek
Yavru köpek

Yavru köpekleri bir bebek gibi düşünebilirsiniz. Onların büyüme sürecini tamamlaması gerekmektedir. Direk eğitime başlanması son derece yanlış bir karartır. Sizi anlamayan 5 aylık bir insan bebeğine ne öğretebilirsiniz ki? Köpeklerde bu şekildedir. Köpek ırklarına göre eğitimler 5 ile 6 aylıkken başlaması gerekmektedir. Köpekler eğitimi bu aylardan sonra kabul etmektedir.

7.Köpeğinizi Sosyal Yetiştirin

Bazı köpekler küçükken aldığı yanlış eğitimler yüzünden agrasif tavırlara sahip olabiliyorlar. Aslına baktığımız zaman kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır. Köpeğinize yanlış eğitim vermeniz durumunda sinirli bir yapı oturmaktadır. Bunun yerine köpeğinizi sosyalleştirin köpekler ile insanlarla iç içe olması gerekmektedir. Büyüğünde bu size olumlu olarak dönecektir. Köpeğinizle toplumda rahat hareket edebileceksiniz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.