İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yavru Kediler Nasıl Oyun Oynar?

PET BİLGİ

By melissa1 | 03-08-2022

Yavru Kediler Nasıl Oyun Oynar?

Yavru kediler ile oyun oynamak onların bilişsel gelişimine ve sosyalleşmesine büyük katkı sağlayan bir durumdur. Kedilerle interaktif bir şekilde oynamak sadece eğlenceli bir aktivite olmakla kalmıyor, aynı zamanda her yaştan kedi için değerli bir hareketlilik seansı kazandırmış oluyor. Bununla birlikte kedilerle oynamak, insan ile kedi arasındaki bağı güçlendiriyor, bu da hem kedinin hem sahibinin iyiliği için önemli bir maneviyat haline geliyor. Kedinin sahibi ile oynadığı oyunlar, avcılık içgüdülerini tetikler ve aktif bir yaşam sürmesine destek olur. Yavru kediler ile oyun oynamak onların kilo dengesini sağlayabilmek için çok önemli bir durumdur. Oyun oynamak kedilerin negatif enerjilerini dışa vurarak rahatlamalarını da sağlar. Gergin, kızgın ve üzgün kedilerle oyun oynamak onların olumsuz duygularından kurtularak mutlu olmalarını sağlamaya yardımcı olan bir durumdur.

Yavru Kedilerle Oynanabilecek Oyun Türleri

Yavru kediyle beraber oynanan oyunlar genel olarak onların avcılık içgüdülerini tetikleyen oyunlardır. Yavru kediler avcılık içgüdülerinin ortaya çıkarılmasından çok hoşlanırlar. Zıplama, yakalama ve koşma aktiviteleri gerektiren bütün etkinlikler kedilerin vazgeçilmez oyunlarında yer alır. Yavru kedilerle oynanabilecek oyun türleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Atma ve Yakalama Oyunları: Top, yün yumağı gibi yumuşak ve kediyi rahatsız etmeyecek olan cisimleri fırlatarak kedinin bu cisimleri yakalaması sağlanarak kedinin enerjisini dışarı atması sağlanır.
  • İp ve Tüyler: İp ve tüyler ile oynanan oyunlar kedilerin çok hoşuna gider.
  • Tablet Oyunları: Tıpkı yeni nesil çocuklar gibi, artık günümüz kedileri de teknoloji ile oldukça samimi hale gelmiş durumdalar. Yalnızca kediler için tasarlanmış olan kedi uygulamaları mevcuttur.
  • Lazer ve Işık Yansımaları: Herhangi bir yüzeye lazer ya da ışık yansıtmak kedilerin duvardaki yansımaları takip ederek onları yakalaması ile oynanan kedilerin favori oyunları arasında yer alır.
  • Buruşturulmuş Kağıt: Kediler, özellikle buruşturulmuş kağıt ya da naylonun çıkardığı sese tav olurlar. Oyunun kedi sahibi açısından daha keyifli geçmesi için kolayca dağılmayan ve yıpranmayan bir kağıt yumağı yapılmasında fayda vardır.

Kedilerin Oyun Seansı Nasıl Bitirilir?

Kedilerin oyun seansı bitirilirken oyun oynadığı en aktif zaman belirlenmelidir. Kedi henüz enerjisini atmadan oyunu bitirmeye çalışmak onun oyun oynama isteğini daha da kuvvetlendirir ve oyunu bitirmemek için inatlaşmaya başlar. Oyunun düzeninin bozulması sonucunda kedi mutsuz olabilir. Oyun seansını bitirmenin en iyi vakti, 10-15 dakika boyunca aktif bir biçimde oynadıktan sonraki anlardır. Kedi zaferini de elde ettiyse zaten kısa bir süre içerisinde ilgisi kaybolacak ve oyun oynamaya karşı ilk dakikalardaki kadar hevesli olmayacaktır. Oyun seansı bittikten sonra kediye ödül maması vermek önemli bir durumdur. Bunun sebebi başarı ile tamamladığı şeylerden sonra ödül alacağını bilmesini sağlar. Kendisine oyun seansına katıldığı için ödül vermek kediyi mutlu edecek olan bir durumdur. Yavru kediler ile oyun seansını bitirmek yetişkin kedilerden daha zor olabilir. Bazı durumlarda yavru kedilerin oyunları için daha uzun zaman ayırmak gerekebilir.

Yetişkin Kedilerle Oyun Oynama

Yetişkin kediyle oyun yavru kediler ile oyun oynamaktan daha kolay bir durumdur. Yetişkin kediler bütün fiziksel yeterliliklere sahip oldukları için onlarla oyun oynamak çok daha verimli olur. Yetişkin kediler daha çabuk sıkıldığı için oyuncak çeşitliliğinin de fazla olması gerekir. Sopalı oyuncaklar, hışırtılı sesler çıkaran kağıtlar, şişe kapakları ve ip yumakları yetişkin kedilerin sevdiği oyunlar arasındadır. Kedi ile oyun seansını bitirdikten sonra oyuncak ortadan kaldırılmalıdır. Kedinin her zaman ulaşacağı bir yerde oyuncağı tutmak kedinin çabuk sıkılmasına neden olur. Kedinin merakını çekebilmesi için oyuncağı bir kedi ya da bir kuş gibi hareket ettirilebilir. Oyunun hızını kedinin belirlemesine izin verilmelidir. Kedinin ilgisini neyin çektiğini bulmak için farklı yollar denenmelidir. Kediler hava karardığında avlanmaya çıkmayı tercih ettiği için oyun oynamaya başlamadan önce ışıkları kapatmak veya kısmak yararlı olur. Bir süre sonra ışıklar kapatıldığında kediniz koşullanmış şekilde oyuna hazır hale gelecektir. Oyun oynamayı onun için fazla kolay hale getirmemek gerekir. Kedinin merakını, ilgisini her zaman canlı tutmak önemlidir.

Kedilerin Oyun Dönemi Ne Zaman Biter?

Kedilerin oyun döneminin bitişi 11 ya da 12. haftalar arasında olur. 11 ya da 12 haftalık kedilerde oyuna ayrılan zaman genel olarak azalır. Kediler için yavruluk döneminde oyun oynamak çok çekici bir durum olsa da kediler büyüdükçe özellikle sosyal oyunlara olan ilgileri oldukça azalır. Kedilerin oyun dönemi hiçbir zaman tamamen bitmez. Yalnızca oyun oynamaya olan ilgileri zaman geçtikçe azalma gösterebilir.

Kedilerin Oyun Oynama Dönemleri Nasıldır?

Kedilerin oyun dönemleri gelişim evrelerine bağlı olarak gelişir. Kediler her dönemde farklı oyunlar oynamak isterler. Bunun sebebi her evrede farklı ihtiyaçlara sahip olmalarıdır. Kedilerin oyun oynama takvimi şu şekildedir:

  • 3 Haftalık Kediler: Kedi yavruları henüz tam olarak yürüyemedikleri için sırtları üzerinde yuvarlanarak patileri ile oyun kurarlar.
  • 4 Haftalık Kediler: Yavru kediler 4 haftalıkken birbirleri ile güreşmeyi çok severler. İki kedi yavrusu boksör gibi karşı karşıya durur. Sonra oyunu güreşe çevirirler. Güreşirken, arka ayaklarıyla birbirlerinin karınlarına vururlar.
  • 5 Haftalık Kediler: ki kedi yavrusu boksör gibi karşı karşıya durur. Sonra oyunu güreşe çevirirler. Güreşirken, arka ayaklarıyla birbirlerinin karınlarına vururlar.
  • 7 Haftalık Kediler: Yavru kediler ile oyun oynamanın kolaylaştığı dönemlerdir. Kovalama oyununu, zaman zaman uçan hamleler yaparak sürdürürler.
  • 11-12 Haftalık Kediler: Kedilerde oyuna ayrılan zaman, özellikle sosyal oyun azalır. Çünkü, fazla gayret gerektiren hareketli oyunlar çok yorucudur.

Ayrıca Bakınız: Kedilerin Çiftleşmesi Nasıldır?


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar