İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpeklerin Bahçede Bakımı Nasıl Yapılır?

PET BİLGİ

By melissa1 | 12-10-2022

Köpeklerin Bahçede Bakımı Nasıl Yapılır?

Bahçede köpek beslemek birçok kişinin hayali olsa da birçok zorluğu bulunur. Bu zorlukların aşılması için köpek bakımına dair detayları bilmeniz önemlidir. İnsanların tarih boyunca en sadık dostları olan köpekler, dış ortam koşullarına karşı sahip oldukları özellikleri sayesinde bahçelerde de bakılabilmektedir.

Her ne kadar doğası gereği dışarda yaşamaya uygun olsa da birçok köpek türü günümüzde bahçede bakıma uygun değildir. Bahçede güvenli şekilde köpek bakmak için şu kriterlere dikkat edilmesi gerekecektir:

  • Dışarda yaşamaya uygun köpeklerin sahiplenilmesi.
  • Köpeğin bahçede yattığı yer, kulübe ve korunaklı alanının hazırlanması.
  • Düzenli olarak mama verilmesi ve yaşam alanının temizlenmesi.
  • Günlük yeterli ilginin gösterilmesi vb.

Köpeklerin bahçede bakımı için uygun ortamın sağlanması gerekecektir. Bahçede yaşamaya elverişli bir köpek sahiplendikten sonra ona en uygun ortamı sunarak uzun yıllar köpeğinizle vakit geçirebilirsiniz.  

Hangi Köpekler Bahçede Yaşar?

Bahçede yalnız kalabilen köpekler arasında özellikle bekçi köpekleri olarak da bilinen birçok farklı ırktan köpek bulunmaktadır. Bilhassa evlerini ve bahçelerinin korunmasında da yardım alabilecekleri köpek türleri, yaşam alanınızın güvenliğini de sağlayacaktır. Bahçede bakıma uygun başlıca köpek cinslerinden bazıları ise kısaca şunlardır:

  • Sibirya Kurdu
  • Doberman
  • Golden Retriever
  • Labrador Retriever
  • Kangal
  • Samoyed vb.

Bahçede köpek bakmak isteyenlerin yavruluk döneminden itibaren köpek sahiplenmesi önerilmektedir. Özellikle kalın tüyleri ile dış ortama uyum sağlayacak güçlü çoban – bekçi köpeklerinin tercih edilmesi önerilmektedir.

Köpekler Soğuktan Nasıl Korunur?

Kışın bahçede köpek bakımı için köpeğinizin pek çok ihtiyacını göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Köpeklerin özellikle soğuk kış günlerinde sağlığının korunması için bazı yöntemler tercih edilebilir. Çoğu köpek türü kalın derisi ve tüyleri ile soğuklara karşı dayanıklıdır. Yine de aşırı soğuklarda olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.

Köpeğinizi bahçede soğutkan korumak için yuvasını/kulübesini izole etmeniz gerekir. Ayrıca yavanın zeminini de yerden gelecek soğuktan koruyacak materyaller ile desteklemeniz de önemlidir. Kalın paspas veya matlar kullanılarak bu izolasyon sağlanabilir. Ayrıca bu dönemde köpeğinizin beslenmesine de özen göstermeniz gerekir.  

Köpekler Soğuğa Ne Kadar Dayanır?

Bir köpeğin üşüdüğünü nasıl anlarız gibi sorular birçok köpek sahibi tarafından merak edilmektedir. Ancak buna net bir yanıt vermek mümkün değildir. Köpekler genelde 7 derecenin altındaki hava koşullarında üşümeye başlar. Ancak bazı köpek cinsleri çok daha düşük hava sıcaklıklarına karşı da dayanıklıdır. Kalın deri ve tüyleri olan ve soğuk iklim şartlarına dayanıklı köpek ırklarının çok daha zorlu koşullarda barınması da mümkündür.

Yavru veya çok yaşlı köpeklerin soğuk havalara karşı direnci zayıf olacağı için daha bu köpekler sahip kişilerin daha fazla dikkat etmeleri gerekecektir. Köpeklerin bahçede bakımı için uygun koşulların sağlanması ile köpekler soğuktan çok fazla etkilenmeden yaşamlarını sürdürebilmektedir.

Köpeklerin Altına Ne Konur?

Köpeği bahçede yalnız bırakmak için uygun koşulları sağlamanız gerekecektir. Özellikle yuvasının altına soğuk kış günlerinde soğuğu izole edecek malzemelerin koyulması gerekecektir. Özel köpek kulübeleri de bu konuda etkili olacaktır. Köpek kulübesine uygun pedler ve malzemeler günümüzde yaygın olarak tercih edilmektedir.

Özellikle bir süre köpeklerinden ayrı kalacak kişilerin bahçede tek bırakacakları köpeklerinin her türlü hava koşuluna karşı korunaklı bir alan oluşturulması ve soğuya karşı da korunabilecekleri alanların yapılması son derece önemlidir.

Bahçede Köpek Bakmanın Riskleri Nelerdir?

Köpek bakmanın dezavantajları çoğu zaman uygun ortamın sağlanamamasından kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Bahçede köpek bakmak isteyenler ise uygun ortamı sağlasalar bile çeşitli riskler ile karşılaşabilir. Bu risklerden bazıları şöyle özetlenebilir:

  • Köpek bahçeden kaçabilir veya başkaları tarafından çalınabilir.
  • Bahçede köpeğinizin bilmediği unsurları yiyerek zehirlenme ihtimali vardır.
  • Hava şartlarına bağlı olarak çeşitli hastalıklarla karşılaşabilir.

Bahçede köpeğinizin rahatça yaşamasını sağlamak için birçok unsura dikkat etmeniz gerekecektir. Özellikle köpek bakımı için uygun ortamın sağlanması bu konuda en önemli konulardan biridir. Bahçenin düzenli olarak kontrol edilmesi ve köpeğinize zarar verecek unsurları olabildiğince temizlemeniz veya uzaklaştırmanız gerekecektir. Köpeğiniz için bahçenizde ayrıca temiz bir ortam sunmanız da önemli bir detaydır. Tüm şartları sağlasanız bile dış ortamda bulunan birçok risk bu kapsamda yer alacaktır.

Yavru Köpek Bahçeye Nasıl Alıştırılır?

Genellikle Yavru köpeği bahçeye alıştırmak için farklı yöntemler uygulanabilir. Özellikle yavruluk döneminden itibaren bahçeye alıştırılması ilerleyen dönemde bu ortama uyum sağlaması açısından son derece önemlidir. Yavru köpeklerin annesinden ayrılmasının ardından bahçede uygun ortam sağlanarak bakımının yapılması gerekecektir. Mümkünse annesinin yanında bahçede köpeğin yetiştirilmesi daha olumlu sonuçlar verecektir.

Yaratılışları gereği köpekler ev ortamında değil, dışarda doğal ortamlarında yaşamaya uygundur. Bu nedenle sürece kısa sürede adapte olacaklardır. Bazı köpek ırkları ise yapıları gereği bahçede ya da dışarda yaşamaya uygun değildir. Bu nedenle sahipleneceğiniz köpeğin cinsi de önemli bir unsur olacaktır.

Bahçede Köpek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Bahçede köpek tuvalet eğitimi farklı yöntemler uygulanarak verilebilir. Yemek yedikten sonra köpekler hemen tuvalet ihtiyaçlarını gidermek isteyeceklerdir. Bu nedenle köpeğinizi besledikten sonra tuvaletini yapacağı ortama götürerek bu alışkanlığı kazanması sağlanabilir. Doğru yere tuvaletini yaptığında ise ödüllendirerek alışma sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Köpek eğitimine dair birçok farklı metot bulunmaktadır. Bu metotları uzman desteği alarak da öğrenebilirsiniz.

İster bahçede ister ev ortamında olsun fark etmeksizin köpek bakmak isteyenlerin öncelikli olarak hem kendileri hem de köpekleri için uygun ortamı sağlamaları gerekecektir. Bu ortamı sağladıktan sonra köpeğinizin çok daha kolay bir şekilde isteklerinizi yerine getirmesi mümkündür. Köpeklerin bahçede bakımı için tuvalet eğitiminden diğer eğitimlerine ve yaşam koşullarına kadar pek çok detaya dikkat ederek onlar için konforlu bir alan sağlamanız gerekecektir.

Ayrıca Bakınız: Köpeklerde Deri Koyulaşması Neden Olur?


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.