İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpeklerde Mama Değişimi Sonrası Yan Etkileri

PET BİLGİ

By melissa1 | 18-01-2022

Köpeklerde Mama Değişimi Sonrası Yan Etkileri

Köpeklerde mama değişimi sonrası kolay adapte olabilmeleri bakımından aşamalı olarak ilerlemelidir. Köpeklerin aktivite düzeyinin azalması ile kilo almaları, yaşam evrelerinin değişmesi ve çeşitli sağlık sorunlarının sonucunda mama değişiminin yapılmalı. Köpeklerde mama değişimi için veteriner hekimlerin önerileri dikkate alınmalıdır. Veteriner hekiminizin önerdiği diyet programına sadık kalınması önemlidir. Köpeklerde mama değişimi gereksinimlerin değişmesi ile gerçekleştirilir.

Köpeklerde Mama Değişimi Sonrası Yan Etkileri

Köpeklerin yaşamları boyunca bir mama ile beslenmesi en sık görülen mitlerden biridir. Köpek sahiplerinin farklı mamalar kullanmak istemesiyle mama değişimi gerçekleştirilebilirken aynı zamanda önemli bir gereklilik sebebiyle mama değişimi de sağlanır. Köpeğinizin tüylerini düzenli olarak tarayarak ve bakımlarını sağladığınız halde mat bir görüntü varsa mama değişimi için doğru zaman olur.

Köpeklerin Maması Ne Zaman Değiştirilmeli?

  • Köpeğinizin yaşamındaki yavruluk ve yetişkinlik gibi evrelerinden birine geçiş sağlanıyorsa mama değişimi gerekir. Bu yaşam dönemlerinden her biri için özel beslenme fayda sağlamaktadır.
  • Köpeğiniz gebeyse köpeğinizin beslenme düzenini yeniden planlamalısınız. Emziren köpekler ayrıca enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Gebelik döneminin son evresinde mamanın değiştirilmesi ve yüksek enerjili mamalar ile beslenmesini öneriyoruz.
  • Sindirim sistemi hassasiyeti ya da deri hassasiyeti gibi ek besin maddelerine ihtiyaç duyulan ya da klinik şekilde bir beslenmeye ihtiyaç duyulması durumunda mama değişimi yapılmalı.
  • Çeşitli köpek mamaları araştırılarak ve veteriner hekiminizin önerisi alınarak mama değiştirmeye karar verebilirsiniz.
  • Köpeğiniz egzersiz azlığı, yanlış beslenme ve sağlık problemleri nedeniyle obezite sorunu yaşıyor olur. Köpeğiniz için kalori miktarı düşük mamalar seçebilirsiniz.

Köpeklerde Mama Değişiminin Yan Etkileri

Köpeğiniz için mama değişimi yapmak gerekliyse, mama değişiminin tehlikeli olmasından çok faydalı olduğu ifade edilmektedir. Fakat sık sık mama değiştirmek sistemli ve doğru şekilde planlanmaması köpekler için zararlı olabilmektedir. Köpeğinizde mama değişimi yapmak için veteriner hekiminizin tavsiyelerine göre hareket etmelisiniz. Köpekte mama değişimini zorunlu duruma getiren bir unsur bulunmasa da farklı markalar deneyebilirsiniz. Bu geçişin köpeğinize zarar vermemesi için kurallara uygun hareket edilmesi gerekir. Aksi halde köpeğinizde çeşitli semptomlar ortaya çıkar.

Köpeklerde Mama Değişimi İshal Yapar mı?

Köpeklerde mama değişiminin doğru şekilde planlanmaması ile ishal görülür. Mama geçişinin hızlı bir şekilde yapılması halinde köpeğinizin metabolizması çeşitli reaksiyonlar görülür. Aynı zamanda ciddi sağlık sorunları da meydana gelir. Köpeğinizdeki mama değişimi sürecini kademeli olarak gerçekleştirmelisiniz. Aksi halde ishal, kusma ve iştahsızlık gibi sonuçlar ile karşılaşmak mümkündür.

Köpeklerde Mama Değişimi Tüy Dökülmesi Yapar mı?

Köpeklerde tüy dökülmesi mama değişiminin nedeni ve sonucu olarak ortaya çıkabilmektedir. Köpeklerdeki tüy dökülmesinin en sık görülen sebebi yedikleri yiyeceklerdir. Alerjiye neden olan yiyecekleri tüketen veya veteriner hekime danışılmadan mama değişimi yapılan köpeklerde sıklıkla tüy dökülmesi yaşar. Bu durumda tüy dökülmesine neden olan faktörlerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması öneriliyor.

Köpek mama seçenekleri arasından tercih yaparken köpeğinizin aktivite seviyesi, yaşı, genel sağlık durumu ve veteriner hekim önerileri göz önünde bulundurulmalıdır. Köpek maması seçeneklerini köpeğinizin özelliklerine göre değerlendirmeniz önemlidir.

Köpeklerde Mama Değişimi Nasıl Yapılmalı?

Köpeğiniz için mama değişimi yapmanız gerekiyorsa hızlı hareket edilmemesi gerekir. Bu sürecin en az 7 günlük bir zaman içerisinde gerçekleştirilmesi önerilmektedir. American Kennel Club önerilerinden yola çıkarak, mama değişiminin ilk iki gününde öğün miktarının %25’nin yeni mamadan oluşması gerekir. 3. ve 4. günlerde yeni mamanın %50’si, 5. ve 6. günlerde ise %75’i ve 7. günden sonra %100’ü kullanılmalıdır. Bazı köpeklerin mideleri hassastır. Aynı zamanda sindirim sorunları ya da gıda alerjisine sahip olur. Köpeklerde mama değişimi sürecinde köpeğin hareketlerinin gözlemlenmesi önemlidir. Geçiş sürecinde köpeğinizin iştahı azalırsa, kusma ve ishal gibi şikayetler görülürse mama değişimi zamanının uzatılması gerekir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.