By melissa1 | 17-08-2022
Köpeklerde göz enfeksiyonun geçmesi için köpekte yaşanan göz enfeksiyonunun neden olduğunu belirlemek gereklidir. Köpeklerde göz enfeksiyonu herhangi bir durum nedeniyle yaşanabilir. Neden göz enfeksiyonu durumu olduğuna dair teşhis konulması halinde tedavi yöntemi izlenir. Göz enfeksiyonu hastalığının birçok tedavisi vardır. Göz enfeksiyonuna bağlı olan hastalıklar çeşitli olduğu için tedavisi de çeşitlidir. Köpekte yaşanan göz enfeksiyonunda gözün içerisinde herhangi bir cisim varsa tedavi olarak gözün içerisinde yer alan cismin çıkarılması gereklidir. Virüs gibi nedenlerden dolayı gözde enfeksiyon varsa bakteri ilaçları verilir. Köpeğe alerji olan herhangi bir nedenden dolayı gözde enfeksiyon olması halinde alerjiyi önlemek amaçlı ilaçlar verilir. Tedavi için öncelikle köpeğin neden göz enfeksiyonu yaşadığını belirlemek gereklidir. Köpeğin yaşadığı enfeksiyon çeşidini belirledikten sonra tedavi izlenir. Göz enfeksiyonu tek nedenden ötürü oluşmaz. Birçok nedenden dolayı oluştuğu için tedavi yöntemi de çeşitli durumlardan oluşur. Köpeğe neden olan göz enfeksiyonu belirledikten sonra ilaçlarla tedavi edilebilir.
Öncellikle Köpeklerde yaşanan göz enfeksiyonu çeşitleri vardır. Göz enfeksiyonu hastalıkları çok fazla çeşitten oluşur. Göz enfeksiyonu hastalıkları:
Köpekte yaşanan göz enfeksiyonu hastalıkları genellikle parazit, bakteri ve alerjik durumlardan dolayı oluşur. Köpeğin göz enfeksiyonu hastalığına sahip olmaması için parazit, bakteri gibi unsurlardan uzak durması gereklidir.
Köpekte göz enfeksiyonu belirtileri vardır. Köpeğin göz enfeksiyonu yaşayıp yaşamadığını anlamak için bazı belirtiler bulunur. Köpekte göz enfeksiyonu belirtileri:
Bahsedilen bu durumların yaşanması halinde köpeğin göz enfeksiyonu yaşama durumu söz konusudur. Köpeklerde göz enfeksiyonu olması halinde gözün kızarması, şişkinlik olması gibi belirtiler rastlanır. Her köpekte aynı belirtiler yaşanmaz. Hastalığın ilerlemesi gibi durum olması halinde görmede zorluk çekme gibi belirti de yaşanır. Köpeğin yaşadığı belirtilere ve şikayetlere göre tedavi yöntemi de izlenir. Aynı zamanda köpeğin bahsedilen belirtileri yaşaması durumunda göz enfeksiyonu teşhisi de daha kolay konulur. Köpek sahibi olan kişiler köpeğin yaşadığı belirtilere dikkat etmelidir. Köpekte gözle ilgili sıkıntı olması halinde veterinere gidilmesi gereklidir.
Köpeklerde göz enfeksiyonu kendiliğinden geçmesi gibi durum söz konusu değildir. Köpeğin yaşadığı göz enfeksiyonu hiçbir tedavi almadan geçmez. Köpekte göz enfeksiyonuna dair belirtiler olması halinde anında veterinere başvurmalısınız. Veteriner hekimin muayene sonrasında verdiği tedavi yöntemi ile köpekte göz enfeksiyonu iyileşir. Köpekte yaşanan göz enfeksiyonu hastalığı oldukça önemli sağlık problemidir. Tedavi edilmezse ilerler. Göz enfeksiyonu hastalığında tedavi çok önemlidir. Tedaviye geç kalmamak gereklidir. Geç kalınması halinde körlük gibi büyük sağlık sorunu oluşabilir. Köpeğinizin göz enfeksiyonu geçirdiğini düşünüyorsanız veterinere giderek muayene ettirmelisiniz. Veteriner hekim köpeğinizi muayene eder ve gerekli tetkikleri yapar. Ardından göz enfeksiyonun neden oluştuğuna dair bulguların saptanması halinde tedavi yöntemi izlenir. Köpekte bulunan göz enfeksiyonun geçmesini beklemek hastalığı ilerletir. Gerekli tedaviyi alamayan köpeğin gözleri daha kötü problemlere neden olur. Köpeğinizi veterinere götürerek gerekli tedavi almasını sağlamalısınız.
Özellikle Köpeklerde yaşanan göz enfeksiyonunu önlemek için köpek sahibi olan kişilerin yapması gereken noktalar bulunur. Evcil köpek sahibi olan kişiler köpeğinin göz enfeksiyonu yaşamasını birkaç duruma dikkat ederek önleyebilir. Öncelikle kişi köpeğinin gözlerini her gün düzenli olarak temizlemelidir. Göz temizliği köpekler için çok önemlidir. Köpeğin gözleri temizlenmediği durumda köpekte enfeksiyon durumu yaşanır. Her gün köpeğin gözleri temizlenerek göz enfeksiyonu oluşumu engellenir. Köpeğe alerji olan durumlar tespit edilmelidir. Köpeğin alerjisi olduğu unsurlardan uzak durması gereklidir. Kum, toz gibi unsurlardan köpek uzak tutulmalıdır. Köpeklerde kum ve toz gibi durumlar gözde enfeksiyon yapar. Bakteri ve parazitlere de dikkat edilmelidir. Bakteriyel ortamda köpek bulundurulmamalıdır. Köpeklerde göz enfeksiyonu konusu çok önemlidir. Göz enfeksiyonu hastalığı ilerlediği zaman başka hastalıklara da sebebiyet olur. Kişi köpeğinin gözlerini düzenli olarak mutlaka kontrol etmelidir. Göz kapağında şişlik, gözde kızarıklık gibi durumların olup olmadığını kontrol etmek erken teşhis için önemlidir. Köpekte göz enfeksiyonu olması halinde gecikmeden veterinere gidilmelidir. Veteriner hekimin oluşturduğu tedavi yöntemine uyulmalıdır. Düzenli olarak köpeğin kontrolleri yapılmalıdır. Aynı zamanda verilen ilaçlar da düzenli olarak kullanılmalıdır.
Ayrıca Bakınız: Köpeklerde Kuduz Belirtileri Nelerdir?