By melissa1 | 23-10-2020
Köpeklerin arabaları kovalaması tehlikeli ve hep merak konusu olan bir durumdur. Ama bunu neden yapıyorlar? Köpeklerin arabaların arkasından koşmasının sebepleri; cinslerine ve koşullarına bağlı olarak köpekten köpeğe değişebilir. Arabaları kovalamak, köpeklerde doğuştan gelen bir içgüdüdür. Bu da onlara aynı amaç için keskin koku alma duyularını ve aynı zamanda kovalamanın heyecanını verir.
Arabaları yalnızca belirli bir mesafeye kadar kovalarlar. Çünkü bulundukları bölgenin sınırlarını korumak için davetsiz misafirleri uzaklaştırmak isterler. Arabalar köpekler için cazip bir uyarıcıdır: Gürültülü, kokulu ve hızlıdırlar!
Köpekler, dışarıdan yabancı birinin kokusunu aldıkların anda yanlarından geçen arabaları kovalarlar ve davetsiz misafirleri kaçırdıklarını düşünürler. Yoldan geçen bir araba daha önce köpeğinizi ya da size kötü bir an yaşatmışsa köpeğiniz bunu unutmaz ve her araba geçtiğinde savunmaya geçer. Ayrıca aynı kokuya sahip araba ne zaman geçerse, yüzleşmek için ona havlarlar ya da kovalarlar.
Köpekler, kendilerinden belirli bir hızda uzaklaşan her şeye içgüdüsel tepkileri olan 'yırtıcı saldırganlıkları' nedeniyle kovalarlar. Çünkü doğaları gereği, kendilerinden kaçan şeyleri av olarak görürler.Köpeklerin bir özelliği daha, çok araştırıcı bir yapıya sahip olmaları ve yaklaşan bir aracın içgüdülerini uyandırması ve onları beklenmedik bir şekilde arabaların peşinden koşmalarına neden olur. Bazen bazı köpekler de kendilerini terk edilmiş veya yalnız hissettiklerinde, can sıkıntısından kurtulmak için araba kovalar veya yabancılara havlarlar.
Köpeğinizin araba takip kovalama alışkanlığı varsa sizin komutlarınızı dinleyene kadar ve kontrol altına alınana kadar arabaları veya bisikletçileri kovalamalarına izin vermemek için dışarıya çıkardığınızda tasmasını bırakmamalısınız.
Köpeğinizin Araba Kovalamasını Durdurmaya Yardımcı Olacak Eğitim İpuçları:
Her şeyden önce köpeğinize bağırmayın, bu köpeğinizin sadece daha fazla koşmasına neden olur.
Köpeklerde davranış değişikliği risklerle birlikte gelir. Köpeğiniz davranış sorunları sergiliyorsa en iyi seçeneğiniz, yüz yüze yardım ve rehberlik için kuvvet içermeyen eğitim yöntemlerini kullanan bir davranış uzmanına danışmaktır.