İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpek Eğitimi Kaç Ay Sürer? Yavru Köpek Eğitimi

PET BİLGİ

By melissa1 | 31-08-2021

Köpek Eğitimi Kaç Ay Sürer? Yavru Köpek Eğitimi

Köpek eğitimi her evcil hayvan sahibinin küçük yaşlarda yapması gereken bir durumdur. Biricik hayvanlarınızı eğitmek mi istiyorsunuz? Eğer yeni bir hayvan aldıysanız en önemlisi onu eğitmek bunun için ihtiyacınız olacak yazılar. İşte tamda burada. Evcil hayvanınızı en iyi şekilde eğitmek ve sosyalleştirmek aynı insanlar gibi onlar için birer temel ihtiyaç. Evcil hayvanlarınızı ne kadar erken eğitirseniz o kadar karlı olursunuz. Onları daima en erken olacak şekilde eğitmek gerekir.

Köpek Eğitimi Kaç Ay Sürer? Yavru Köpek Eğitimi.

İlk defa bir evcil hayvanı eğitecekseniz bu size karmaşık ve zorlayıcı gelebilir. önemli olan adım adım ve uygulamalı gitmektir. Ne kadar adımlarınıza sadık kalır ve düzenli giderseniz işiniz o kadar basitleşir. Gözünüzdeki zorluk seviyesi azalacaktır. Köpek eğitmek oldukça önemlidir. Bu durum hayatınızın projesi haline bile gelir. Evcil hayvanlarımızı adım adım eğitmemize yardımcı olabilecek bilgilere gelin göz atalım:

  -Sevimli dostlarınızı eğitmeden önce nasıl bir temel üzerinde onları eğiteceğinize karar verin. Bu kısım ve sonrası için veterinerinizden destek alabilirsiniz.

- Bazen yavrularınızı kendiniz gibi düşünebilirsiniz. Biz insanlar her zaman oyunlarla bir şey öğrenmeyi daha çok benimsemiş ve oyunla öğrenme konusunda daha başarılı olmuşuzdur. Bu güzel yöntemi sevimli dostlarınız içinde deneyin onları oynatarak eğitin.

-Okullarda bir eğitim süremiz olduğu gibi köpeğinize de vakit verebilirsiniz. Bunun için altı haftalık bir süre kullanmanız temel eğitimleri vermenizde yardımcı olacaktır.

- Pozitif olmak birçok alanda hep işe yaramıştır. Bunu köpeğinizi eğitirken de kullanabilirsiniz. Onlara ve kendinize karşı olumlu davranın. Bu birçok köpek uzmanının da tavsiye ettiği bir yöntemdir. Evcil hayvanınıza karşı olumlu güçlendirme yapın. Evcil hayvanınızı en iyi şekilde eğitmek istiyorsanız bir köpek eğitmeninden tavsiye alabilirsiniz.

Evde Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır?

 Evcil hayvanınızı dışarıda büyütmeniz pek tavsiye edilmez. Sizin planınız sevimli yavrunuzu evde beslemek ise ev eğitimi oldukça önemli bir adımdır. Çalışmanız gereken ilk adımdır.

Evcil hayvanınızın ister yetişkin olsun ister. Yavru ev eğitimi kabul etmesi ve bu güzel eğitimin tadını çıkarması için gerekli olan eğitimlerin temeli işte bu yazımızdadır. Eğitim sevimli dostunuza yardımcı olacağı gibi aynı zamanda da kendine ait bir yer belirlemesini sağlar. Bu durum nasıl biz insanlara iyi geliyorsa bu sevimli dostlarımıza da iyi gelmektedir.

Köpek Eğitimi Kaç Ay Sürer

Ev eğitimi aslında göründüğü kadar karmaşık bir sistem değildir. Bunu konunun içine dahil olduğunuzda daha iyi anlarsınız, böyle demek bile tabiî ki çok kolay değil. Ama merak etmeyin birlikte en kolay şekilde bu eğitimi başaracağız. Eğitimimizde en önemli adımlardan biri de köpeğinize karşı tutarlı ve titiz davranmanız. Bunu köpeğinizin kırma sürecinde devam ettirmenizdir.

Köpeklerde uysal /heyecanlı işeme: Evcil hayvanınız hala evde bir yerlere kırıp döküyorsa ve kazalar geçiriyorsa endişelenmeyin. Fakat bu basit bir kırma problemi de olmayabilir tabiî ki altındaki neden daha fazlası olabilmektedir. Köpeğiniz o an heyecanlandığı bir şey için tuvalet ihtiyacı duymuş olabilir. Aynı zamanda itaatkâr olduğunu anlatmaya çalıştığı içinde bu durumu sergilemiş olabilir.

 Yetişkin ve Yavru Köpeklerde Tasma Eğitimi

    Evcil olan her sevimli yavrunun tasmayla nasıl yürüyeceğini ve gezeceğini öğrenmesi gerekir. Bazı yerlerde köpeğinizi tasmalı gezdirmek zorunludur. Ama bu zorunluluktan ziyade tasma kullanmak siz değerli sahipler için avantajlıdır. Köpeğinizin komutlarını daha iyi kontrol edebilir ve daha güvenli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü hayvanlar bazen hızlı giden şeylerin peşine takılmayı sever. Bu tür şeyler onları oldukça heyecanlandırmaktadır.

Evcil hayvanınızı tasmayla nasıl tanıştıracağınızı öğrenmelisiniz. Bunları bir köpek eğitmeni eşliğinde kontrol altına alabilirsiniz. Tabi ki normal yürüyüşlerin yanı sıra siz bisiklet başında da olabilirsiniz bu durumlarda da köpeğinizin nasıl hareket edeceğini ona öğretmelisiniz. Bu adımları gerçekleştirirken tasmayı gevşek tutabilirsiniz bu durum her iki tarafında keyfini yerinde tutar.

Yavru Köpekler Nasıl Sosyalleşir

Evcil hayvanınızı sosyalleştirmek demek aslında bir nevi dış dünyayı benimsemesi anlamına gelir. Ağaçları, insanları ve diğer canlıları benimserler. Aynı yeni doğmuş bir bebek gibi dünyayı keşfetmeye başlar ve alışmaya başlarlar. Nasıl ki sosyalleşen insanların problemleri çözmeleri kolaylaşıyor köpeklerde de bu durum aynıdır sosyalleşen canlılar daha uysal ve daha az sorunlu varlık haline gelirler. Sosyalleşmek köpeğinizdeki korku gibi durumları aşmasına yardımcı olarak onun hayat kalitesini arttırır. Ne de olsa onların dilleri olmasa da bizim gibi sevgiye ve sosyalleşmeye muhtaç canlılardır.

 Sonuç olarak köpeğinizi sosyalleştirmenin ona ve kendinize bir çok yönde faydası vardır. Uysal olmaları yanı sıra daha huzurlu olurlar ve hayvanınız huzurlu olduğunda sizde olursunuz, canları sıkılmaz kendilerince stres atmış olurlar ve bu durumlar onu daha iyi huylu bir köpek olmasına yardımcı olmaktadır.

Köpekler İçin Tıklama Eğitimi

 İnsanlar Da hayvanlar da birçok eğitimde kullanılan olumlu pekiştirmenin faydalarını bu eğitimde de göreceğiz, tıkırtı eğitimi canlılarda yaygın bir olumlu pekiştirme uygulamasıdır, bu yöntem basit ve bir o kadarda etkilidir. Bu eğitimi birçok canlı sever etkili bulunmaktadırlar.

 Tıklama eğitimiyle sevimli yavrunuza birçok temel ve gelişmiş komutları kolay ve etkili bir şekilde öğretebilirsiniz. Köpeğinize bu eğitimi nasıl öğreneceğinizi öğrenmekte oldukça kolaydır.

Köpeklerde İtaat Eğitimi

Her köpeğiniz bilmesi gereken temel komutlar vardır bunlar bizlerin işlerini kolaylaştırır bu komutlara gel,git ,konuş, bırak gibi kelimeler örnek verebiliriz. Tüm bunların eğitim komutları ve püf noktaları vardır. Temel komutlarla köpeğinizin yapısını oluşturmaya başlarsınız. Ayrıca bu komutlar köpeğiniz üzerinde söz sahibi olmanıza ve onu güvende tutmanıza yardımcı olmaktadır. Köpeğinizi eğittikçe sonuca inanamayacak ve mutulu olacaksınız.

Köpeklerde Prova Davranışları Ve Sorun Giderme

  • Prova adımı eğitimdeki son adımdır , bu adıma geldiğinizde köpeğiniz eğitilmeye hazır olur, köpeğiniz dışarıda veya bir misafire gittiğinizde evdeki gibi uslu durmasını nasıl sağlayacağınızı öğrenmelisiniz itaatkarlığını kaybetmemelisiniz.
  • Unutmayın ki her ne kadar eğitimi tamamlamış olsanız da bu durum yeni çıkabilecek davranış bozukluklarını önlemeye bilir, başınıza gelebilecek en yaygın davranış problemlerini ve bu davranış problemleriyle nasıl başa çıkabileceğinizi köpek eğitmenlerinden öğrenin.
  • Kanıtlama davranışları: Eğitimin farklı seviyeler içindeyken dikkat dağınıklığı olan sevimli dostlarınıza bu davranışları uygulayın.
  • Köpeğine kendini kontrol etmeyi öğretin : Köpeğinize hayatın bedava olmadığını iyi ve güzel davranırsa bir şeyler elde edebileceğini öğretin.
  • Yaygın köpek davranışı sorunları: Gerçekleşebilecek olan davranış bozukluklarını bilmek ilerdeki sıkıntılarınızın azalmasında yada hiç yaşanmamasında sizlere yardımcı olabilir bu yüzden bunları saptamak ve bilgi edinmek oldukça önemlidir.
  • Köpek davranış yönetimi ve köpek eğitimi : Köpek davranışı ve köpek eğitimi farklı şeyler olsa da  birlikte yürürler. Davranış yönetimi köpek eğitimlerinin önemli bir parçasıdır.

Gelişmiş Köpek Eğitimi

 Evcil hayvanlarınız temel eğitimlerini tamamladıklarında daha gelişmiş adımlara geçmek isteyebilirsiniz. Bu durumda yaşayacakları aktiviteler onların aktif, formda ve zihinsel olarak uyarılmış durumda olmalarını sağlayacaktır ayrıca köpeğinizle paylaştığının bağıda güçlendirecektir.

Eğitimin daima devam eden bir süreç olduğunu unutmayın bu eğitim hiçbir zaman bitmeyecektir aynı insanlar gibi hayvanlarda ömür boyu öğrenmeye devam ederler. Bu eğitimlere ara vermemelisiniz insanların zamanla öğrendiği dili unutması gibi hayvanlarımızda aldıkları eğitimi unutabilirler. Sürekli tekrarlarla hafızalarını taze tutmak oldukça önemlidir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar