İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Kedilere Hap Verme Yolları

PET BİLGİ

By melissa1 | 18-12-2020

Kedilere Hap Verme Yolları

Kedilere hastalandıklarında ilaçlarını içirmek asla kolay değildir. Çünkü kediler ilacım kokusunu aldıkları zaman naz yapmaya başlarlar. Bu yüzden sizde kedime nasıl hap içiririm? sorunuyla baş başa kalırsınız. Kedinize ilaç verirken mümkün olan en kısa sürede hızlı ve doğru bir yöntemle verin. Kedinize ödül maması vererek onu hoş edecek bir şeyle başlayabilirsiniz. Kedilere ilaç vermenin en iyi yolu onların istediği bir şeyi yapmanızdır.

Bir kediye nasıl hap verileceğine dair ipuçlarımıza geçmeden önce yapmanız gereken ilk şey, ilacın nasıl uygulanması gerektiğine dair herhangi bir kısıtlama olup olmadığını veterinerinize danışmaktır. Bazı haplar yiyecekle karıştırılabilirken diğerleri karıştırılmamalıdır. Bazı haplar ezilebilir veya bölünebilir, ancak bazıları kedinizin yemek borusuna veya midesine zarar verme riski taşıyamayabilir.

Kedilere hapı Mama İle Verme

Dikkat!! Bazı ilaçların yemeklerle verilmemesi gerekir. O yüzden veteriner hekiminize danışarak bu işlemi yapmalısınız. Kediye ilaç vermek  için reçeteniz olmalıdır, doktorunuzun bilgisi dışında herhangi bir ilaç kullanmayın!

Kedilere hap verme konusunda birkaç yöntemden ilki kedinizin mamasına katmaktır. Çünkü kediler yemek zamanı geldiğinde hiçbir şekilde itiraz etmeyeceklerdir. 

Her zamanki gibi konserve mamasına ya da ıslak mamasına veteriner hekiminizin söylediği dozda hap ezerek veya kırarak ekleyin ve bir güzel mamasına karışmasına sağlayın. 

Kediniz mamayı yerse  hapı da yediğinden ve geride bırakıp tükürmediğinden emin olmak için kontrol edin. Eğer ilacın kokusu kedinizin mamasından baskınsa kediniz bunu fark ettiğinde her zamanki lezzeti bulamadığı için yemeğini yemeyecektir.

 İşte bu adımda b planını uygulamaya devredeceksiniz. Yani kediniz bundan hiç hoşlanmayacak ama buna mecbur kaldığınız için onun iyiliğini düşündüğünüz için doğrudan ağız yoluyla ilacını vereceksiniz.

Kediye hapı Doğrudan Ağızdan Verme

Bazı kedilere ağızdan ilaç vermek oldukça zor bir görev oluyor. Ama kedinizin sağlığı için bu zorlu ve zahmetli durumu atlatmanız gerekiyor. Eğer kediniz çok saldırgansa bu konuda veteriner hekiminizden tavsiye almanızı öneririz. Aksi takdirde kediniz tarafından kötü bir şekilde tırmalanabilirsiniz. Kedime hap nasıl içirebilirim? aklınıza takılan soruları tahmin edebiliyoruz. Aşağıda kedinize doğrudan ağız yoluyla ilaç vermeniz için birkaç önerilerde bulunduk.

İşte kedinize ağız yoluyla hap vermek için adım adım uygulamanız gerekenler:

1.Adım: Sakin olmak en temel anahtar kavramımızdır. Kediler gerginliğe duyarlıdır ve sizden bunu sezerlerse eğer tedirgin olabilirler. Kediniz o anda ilaç verileceğini anlarsa asla heyecanlı ve gergin bir kediye ilaç vermeye çalışmayın.

2. Adım: Kedinizi havlu gibi kalın bir bez parçasıyla sarıp hareketsiz kalmasını sağlayarak sabit tutun.Elinizin işaret parmağıyla baş parmağını kedinizin üst azı dişlerinin arka tarafına koyun, başını yukarı kaldırın ve diğer boşta kalan elinizi kullanarak alt çenesini aşağı çekin.

3.Adım: Kedinizin alt çenesini aşağı çektikten sonra sert olmayacak şekilde sıkarak açık kalmasını sağlayın ve diğer elinizle ilacı mümkün olduğunca geri çıkaramayacak şekilde boğazından geçebileceği yakın yere kadar ilerletin.

4. Adım: Kedinizin ağzını hemen kapatın ve ona bu davranışından dolayı övgüler yağdırıp okşamaya başlayın. Kedinizi sakinleştirdikten sonra size karşı siniri olmadığında ağzını açın ve hapı yuttuğuna emin olun. Çünkü kediler zeki canlılar oldukları için bir şeyleri gizleme konusunda ustadırlar. Kediniz dudaklarını yalamaya başladığında hapın boğazından sindirime karıştığını anlayabilirsiniz.

Veterineriniz tavsiye etmediği sürece  hapları yiyecek veya suya koymak için asla ezmeyin veya öğütmeyin. Ezilmiş ilaçların tadı acı olabilir, bu nedenle kediniz tam dozu alamaz. Unutmayın ki kedinizin ilaca ihtiyacı olması onun suçu değil, sizin bu konuda onun yanında olarak mümkün olan en iyi şekilde tüylü dostunuzun iyileşmesi için gereken bakım ve tedaviyi sağlamalısınız.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.