İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Kedilerde Gastroenterit Belirtileri Nelerdir?

PET BİLGİ

By melissa1 | 17-09-2022

Kedilerde Gastroenterit Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde gastroenterit hastalığının belirtileri, şöyle sıralanmıştır:

  • Kusma
  • İshal
  • Şişkinlik
  • İştah kaybı
  • Uyuşukluk ve halsizlik
  • Karın ağrısı

Kedilerde gastroenterit, bu belirtilerin bir arada görülmesi ile çıkar ve tedavi edilene kadar da kendi kendiliğine geçmez. Bundan dolayı kedisinde sürekli bir uyku hali ile beraber iştah kaybı olan kişilerin kedilerine dikkat etmeleri gereklidir.

Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Kedilerin midesinin bulanması tedavisi, kedinin yediklerine dikkat edilmesi ile gerçekleştirilir. Kedilerin mama dışında bir besin ile beslenmediğinden emin olan sahipleri, kedilerinin mamalarını değişitirir veya kuru mama ile kedilerini besliyorlarsa yaş mama tercih etmeye başlar. Uzun süreli mide bulantılarının tedavisi, genellikle böyle sağlanır. Ancak kusma dolayısıyla mide bulantısı köpeklerde görülüyorsa, mutlaka köpeklerin veterinerlerine götürülmeleri gereklidir.

Kedilerde Üşütme Belirtileri

Kedilerin mide üşütmesi belirtileri, şöyle:

  • Yemeklerden sonra sürekli olarak öğürme
  • İshal
  • Keyifsizlik
  • Halsizlik
  • Kusma
  • İştahsız olma

Kedilerde Bağırsak Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kedilerin bağırsak enfeksiyonun ilacı için genellikle antibiyotikler uygun görülür. Kedilerin yaş ve kilolarına uygun olan antibiyotiklerin kendilerine verilmesi ile kısa zamanda bağırsak enfeksiyonu kedilere zarar vermeden atlatılabilir. Ayrıca kedilere eksik görüldüğü durumlarda kobalamin maddesi de ek olarak verilir. Bağırsak enfeksiyonları mikrop kapmasından kaynaklanıyorsa bu yöntemler kullanılır. Bazen enfeksiyon kaynakları kedilerin yedikleri besinler veya zehirlenmelerdir. Bu durumların tespit edilmesi durumunda farklı yöntemler tercih edilebilir. Kedilerin dehidrosyana uğramaları yani susuz kalmaları durumunda da enfeksiyonlar görülür. Bu tür enfeksiyonların tedavisi için genel olarak kedilere su verilmesi yöntemi kullanılır. Özellikle yaz aylarında kedilerin fazla susuz kalmamalarına çok dikkat edilmelidir.

Kediye Metpamid Verilir mi?

Kedilerde metpamid kullanımı uygundur. Pek çok veteriner, kedilerde yaşanan hastalıklar için metpamid kullanımını uygun görür ve hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceğini söyler. Ancak metpamid kullanmadan önce mutlaka bu ilacın reçete edilmiş olması gerekli.

Kedim İshal Ve Kusuyor Ne Yapmalıyım?

Kedilerin ishal ve kusması, yabancı bir besin maddesi yedikleri zamanlarda olabilen durumlardır. Ancak hem ishalin hem de kusmanın uzun süreli olarak devam etmesi, pek çok sağlık sorunun işareti olarak öngörülür. İshali ile beraber kusması da azalmayan kedilerin mutlaka veterinere götürülmesi gereklidir. Kedilerde gastroenterit görülmesi durumlarında da ishal ve kusma ile sıkça karşılaşır. Kedi sahipleri, kusan kedilerine su vermelilerdir. Eğer kediler kusmaya devam ederlerse ve gastroenterit hastalıklarının olduğu biliniyorsa acil olarak veterinere götürülmeleri önemlidir.

Kedilerde Gastrit Nasıl Anlaşılır?

Kedilerde gastritin anlaşılması, şu belirtilerin kedilerde olup olmadığına göre gerçekleşir:

  • Ani kusma
  • Dışkıda kan
  • İştah kesilmesi
  • Su kaybına bağlı sürekli su içme isteği
  • Karın ağrısı
  • Depresyon ve kendini birden her şeyden soyutlama

Kedim Gastrit Oldu Ne Yapmalıyım?

Gastrit olan kedilerin tedavileri için veteriner hekimler tarafından kendilerine bir ilaç verilmez. Kedilerin gastrit olduğunun anlaşılmasından sonra, zaman zaman nöbetleri tutacaktır. Bu nöbetler kendilerini kusma olarak göstereceklerdir. Mama yemesinden sonra kedilerinin kustuğunu gören kişilerin kedilerini aç bırakmaları gereklidir. Kediler belirli bir süre yalnızca su içmeli ve mideleri de sakinleşene kadar beklenmelidir. Bu sayede kediler gastrit sancısı da çekmeyeceklerdir. 8 ile 10 saat arasında kedilerin aç bırakılması hastalıklarının ataklarını azaltacaktır.

Kedilerin Sindirim Sistemine Ne İyi Gelir?

Kedilerin sindirim sistemlerine faydalı gelen besinler, probiyotik içeren mamalardır. Günümüzde pek çok mama markası, kedilerin daha kolay sindirim yapmasını sağlayan ve probiyotik içeren mamalar üretir. Bu mamaları tüketmeleri, kedilerin daha kolay tuvalete gitmelerini ve gastrit gibi mide rahatsızlıkları varsa da mama yemelerinden sonra rahatsız olmamaları amacı ile kullanılır.

Kedilerde Gastrointestinal Nedir?

Kedilerdeki gastrointestinal hastalıklar, sindirim sistemlerinin bir nedenden dolayı bozulmaları ve sindirim işlemini düzgün bir şekilde yapmalarını engelleyen bazı hastalıklardır. Kedilerde gastrointestinal hastalıklar genelde mide ve bağırsaklarında görülen hastalıklar olarak isimlendirilir. Ancak kedilerin yemek borularında olan hastalıklar da çoğunlukla bu grup içinde olan hastalıklardandır.

Kedilerde Parazit Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kedilerde parazit görülmesi, öncelikli olarak kedilerin anüs ve üreme organları ile fazla ilgilenmeye başlamaları ile anlaşılır. Orada üremiş olan mikroplardan dolayı kediler kendilerini pis görmeye başlarlar. Pis olduklarını düşünmelerinden dolayı da kendilerini yalama eğilimleri artar. Bununla beraber kakaları daha cıvık ve kanlı olmaya başlar. Ayrıca yemek yemelerinden yaklaşık yarım saat sonra kusmaya başlayabilirler. Tüm bu belirtilerin görüldüğü kedilerin mutlaka hemen veterinere götürülmesi gereklidir. Yaptırılmaları gereken aşıları tamamlanmadan kedilerin iç parazitleri bitmeyecektir.

Kedilerde Parazit Olursa Ne Olur?

Kedilerde parazit olmasının sonuçları, şöyle sıralanmıştır:

  • Kansızlık
  • Bağırsak iltihabı
  • Hızlı kilo kaybı
  • Kilo alamama
  • İç kanama

İç parazitler, kediler için oldukça tehlikelilerdir. Uzunca bir süre kedilerin bağırsaklarında olduklarının anlaşılmaması kediler için çok çeşitli hastalıkları görmelerine neden olur. Kedilerin bağırsaklarında çok uzun süre iç parazitlerin olması, tedavi görmedikleri zamanlarda ölmelerine sebep olabilir.

Kedi Parazit Kaç Günde Geçer?

Kedi parazitlerinin iyileşme süresi, genellikle ilaçların bitmesine kadar geçecek olan süredir. Kedilere verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması ile beraber hızlı bir şekilde bağırsaklarında olan mikroplu parazitlerden kurtulabilirler. Eğer bağırsak parazitleri ile beraber kedilerde gastroenterit hastalığı da mevcutsa, kediler parazit oldukları zamanları çok daha ağır atlatabilirler. Bundan dolayı da kedilere iyi bakılması, ilaç kullanımı esnasında yeniden hasta olmamaları için dikkat edilmesi gereklidir. İlaçların bitmesinden sonra parazit belirtileri bitmeyen kedilerin yeniden veterinere götürülmesi ve yeniden ilaç kullanılması kediler için en sağlıklı yöntem olacaktır.

Ayrıca Bakınız: Kedilerde Diş Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar