İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Kediler Veteriner Ziyaretinde Neden Stresli Olur

PET BİLGİ

By melissa1 | 30-09-2020

Kediler Veteriner Ziyaretinde Neden Stresli Olur

Kedinizi veterinere götürmek çok stresli olduğu için önemli veteriner kontrollerini erteliyor musunuz? Bir kedi sahibiyseniz, muhtemelen ziyaret sırasında çoğu kedinin yaşadığı endişeyi zaten biliyorsunuzdur. Onları randevuya götürmek oldukça zorlu olabilir! Birçok kedi için veteriner muayenesi stresli bir deneyimdir. Doğası gereği, kediler bağımsızdır, bölgeye bağlıdır, çevrelerini kontrol etmeleri gerekir ve farklı kokulara karşı hassastır. Tüm bunlar hem siz hem de kediniz için veterinerlik ziyaretlerini stresli hale getirir.

İyi bir kedi taşıyıcı kullandığınızdan emin olun. Doğru taşıyıcıyı nasıl seçersiniz? Kedinizin rahatça seyahat etmesini nasıl sağlarsınız ve kedinizi kedi taşıyıcıyı kullanmak için nasıl eğitirsiniz ? Kediniz için (ve sizin için) ziyareti daha az stresli hale getirmeye yardımcı olmak için, kedileri veterinere götürmek için bazı ipuçları hazırladık.

  • Asla kedinizi arabada yan koltuğunuzda oturur vaziyette seyahat ettirmeyin, daima bir taşıyıcı içinde götürün.
  • Taşıyıcı çantanız, kedinizin rahatça dönmesi için yeterli alana sahip olacak kadar büyük olmalıdır. Üstten açılan bir taşıyıcının kullanımı çok daha kolaydır.
  • Kediyi sakin tutmak için yolculuk sırasında taşıyıcıyı bir bez veya havluyla örtün.
  • Taşıyıcıyı arabada koltukta (emniyet kemeri ile) hareket ettiremeyecek şekilde sabitleyin.
  • Sakin olun ki kedi sizden stres almasın. Güven verici olun ve yüksek seslerden kaçının.
  • Kliniğe vardığınızda acele etmekten kaçının. Taşıyıcıyı üstteki sap yerine iki elle alttan tutmak, onun itilip kakılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Kediniz ile Kliniğe Geldiğimde Ne Yapmalıyım?

Kediniz gerçekten gerginse, resepsiyon alanında beklemek yerine kediyi doğrudan muayene odasına getirip getiremeyeceğinizi sormak için ilk önce yetkililerle iletişime geçebilirsiniz. Bekleme odasında köpekler varsa, bu kedi için sinir bozucu olabilir. Gürültülü ve kaotik olup olmadığına dikkat edin. Bazı veteriner kliniklerinin kediler için ayrı bir odası veya ayrı bir girişi vardır. Eğer öyle bir imkânınız yoksa kedinizi taşıma çantanızdan çıkarmayıp üzerine bir örtüyle örterek kaygılanmasını azaltabilirsiniz. Sakin bir sesle ve güven verici bir tonla konuşarak onun daha rahat olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedime stresi azaltmak için yatıştırıcı veya anksiyete önleyici bir ilaç verebilir miyim?

Kedinizin stresi çok fazlaysa ve sağlık sorunları yoksa, veteriner hekiminiz ziyaretten önce bir çeşit reçeteli ilaç vermesini isteyebilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu sakinleştiricinin yan etkileri vardır ve bunları kullanmak kedinizin yararına olmayabilir. Doğal ürünler genellikle iyi huylu olarak düşünülse de kediniz için iyi bir çözüm olmayabilir.

Kedinizin Muayene Esnasında Davranışı

Kediniz, veterinerle muayene odasına girdikten sonra, taşıyıcıdan çıkmayı reddedebilir ve onu ayartmak için herhangi bir girişimde bulunduğunuzda ısırmaya veya tırmalamaya çalışabilir. Kediniz aşırı stresliyse, veteriner tarafından bir havluya sarılarak muayene sırasında tırmalayıp ısırmaz. Veteriner onu kontrol etmeyi bitirdiğinde, ona bir parça sevdiği yiyecekten vererek sakinleştirebilirsiniz.

Kediniz Veteriner Kliniğinde Kaldıktan Sonra Eve Döndüğünde:

Kediler eve döndüklerinde gergin ve yönlerini şaşırmış olabilirler. Onlarla konuşun ve onları nazikçe okşayıp güvende olduklarını hissettirin. Kedinizin herhangi bir yarayı yalamasını veya mevcut herhangi bir dikişi çekmesini engellemeye çalışın. Böyle bir durumda, kliniğe başvurun ve kedinizin geçici olarak takması için özel bir yumuşak tasma isteyin. Kedilerde ağrının fark edilmesi zor olabilir. İşaretler iştahsızlık, saklanma veya geri çekilmeyi içerir. Bu durumlar kedinizde görünüyorsa eğer veterinerinizle iletişime geçmelisiniz.

İyi şanslar ve umarım bu ipuçları, ziyaretleri biraz daha az stresli hale getirmeye yardımcı olur. Siz ve sevim arkaşınıza sağlıklı günler dileriz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar