İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Chausie

Chausie

Kısa Tüylü Irk Grubu
Irk Grubu
Kısa Tüylü
40-45 cm Boy
Boy
40-45 cm
6-13 Kg Kilo
Kilo
6-13 Kg
12-14 Yıl Yaşam Süresi
Ömür
12-14 Yıl

Chausie Tarihçesi

Chausie Kedi Irkı ilk olarak 1990’lı yıllarda Fransa’nın yerli bir kedisi ile Sazlık kedisinin çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Yetiştiren insanların özellikle sadık, sevgi dolu, zeki, büyük ve sağlıklı özellikleri ile beraberinde vahşi bir görünüme sahip kedi ortaya çıkartmak amacı ile bu kedi ırkının ortaya çıktığı söylenir. 

Chausie Karakter Özellikleri

Bu kedinin son derece nazik bir kişiliği ve çok zeki bir kişilik yapısı vardır. Son derece samimi bir tavırla öne çıkan bu kediler, başkalarına güvenebilme yetenekleriyle bilinirler. İnsanlara çok fazla bağlı olmalarına rağmen, kızdıklarında veya üzgün olduklarında tam bir sorun haline gelebilirler. Hemen hemen tüm diğer kediler gibi oynamayı sevseler de kulak kıvrımlarının getirdiği fark dışında bu kedinin diğer kedilerden en büyük farkı çok hassas, yardımsever ve yetenekli olmalarıdır. Bu kediler, bilinen tek eğitilebilir kedi cinsi olarak sayılabilir.

Olumlu Özellikleri

Önceki başlıkta kedi ırklarının kişilik özelliklerine kısaca değinilmişti. Bu kedi ırkı çok açık ve birçok entelektüel oyunu başarıyla tamamladılar. Ancak bu kediler çok sevgi dolu ve şefkatlidir. Yaşadıkları evlere ve talepte bulunanlara neredeyse çok saygı gösteriyorlar. Bu durumdan dolayı bu kedi ırkı eğitimde oldukça iyidir. Eğitilebilir yapısı sayesinde mal sahibine büyük kolaylık sağlar ve sahibini rahat hissettirir.

Olumsuz Özellikleri

Kedinin uzun süre bırakılmaması tavsiye edilir. Hepimizin bildiği gibi, bu kediler yalnız kalmaktan nefret ederler ve yalnız bırakılırlarsa zararlı davranışlar göstereceklerdir. Bu kediler aynı zamanda evcil hayvanlardır ve bahçe gibi evin dışında yaşamak için yetersiz kabul edilirler. Ayrıca insanları veya hayvanları seçen bir yapıları vardır. Başka bir deyişle, etrafındaki kimseye veya diğer evcil hayvanlara hayranlık göstermezler, ancak genellikle onları besleyen kişiye hayranlık gösterirler. Bu nedenle, insanları seçen kediler olarak da adlandırılırlar.

Chausie Fiziksel Özellikleri

Bu kedi ırkı, bir orman kedisinin fiziksel özelliklerine sahiptir. Bacakları ve vücut yapısı oldukça uzundur ve büyük kedilerden biri haline gelmiştir. Ağız yapısı ve kabarık burnu bu kedinin çok vahşi görünmesini sağlar. Dik duran kulakları sayesinde ise oldukça karakteristik bir yüz yapısına sahip olan bu kedi ırkının, oldukça kalın eve uzun bir boyun yapısı vardır. Bunun yanı sıra tüy rengi genel olarak kahverengi tonlarında olan bu kedi ırkının, tüy yapısının deri kısmı oldukça yumuşak üst kısmı ise sert bir yapıya sahiptir.

Chausie Sağlık Özellikleri

Bu kedinin genetik polimorfizm böbrek hastalığından muzdarip olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda, bu tür kardiyomiyopatiye (kalp yetmezliğine neden olan miyokard hastalığı) son derece hassastır ve ayrıca osteokondrodisplazi adı verilen kıkırdak ve kemik gelişimini etkileyen bir hastalığı veya dejeneratif eklem hastalığı içerir. Bu hastalık esas olarak kuyruğu, ayak bileklerini ve dizleri etkileyerek hareket kabiliyetinin azalmasına ve hareket zorluğuna neden olur.

Chausie Bakımı ve Beslenme İpuçları

Bu kedi ırkı, beslenme açısından diğer kedilerden farklı değildir. Genelde diğer kediler için uygun olan tüm mamalar bu cins için uygundur. İster ıslak ister kuru olsun, bu çeşit ve diğer her türlü gıda bu çeşidin ihtiyacını karşılamaya yeterlidir. Bazı kişilerin bu tahılsız kedi ırkını yediği de gözlemlenmiştir.

Tımar sırasında kedi ırkları haftada bir veya iki kez tımar edilmelidir. Bu tüy yumağı oluşumunu engeller. Tırnaklarınızı gençken kesmeye başlamanız tavsiye edilir. Bu yöntem en doğru yöntem olarak kabul edilir, bu nedenle zamanla tırnaklarını kesmeye alışmış kediler, gelecekte herhangi bir soruna neden olmaz. Kedi, dışarıda yaşayabilecek kadar yapılandırılmamış bir evde yaşamalıdır. Yuva daima temiz ve taze tutulmalıdır. Aksi takdirde kedi rahatsızlıkla bu çöpün içinde kalacaktır.

Chausie Üreme Bilgisi

Chausie kedi ırkında üreme sırasında asla kendi cinsi ile çiftleşmemelidir. Vücuttaki genetik ve genetik hastalıkların diğer ırklara bulaşmaması için bu gereklidir. Aksi takdirde, bir sonraki yeni doğan ırk hastalanır ve sonuç, engelli bir ırkın doğması olabilir. Bu nedenle bu anlamda kendi çeşitlerinizle ıslah çalışmalarına özel önem verilmeli, gerekirse bir veteriner hekimden yardım alınmalıdır. Aksi takdirde doğacak olan yavru hastalanacaktır. Bu şekilde, bu kedi cinsi bariz bir bozulma göstermeyecek ve hasta yavru kedileri önlemek için doğru önlemler alınacaktır. Bu kedi 6 ila 8 yavru doğurabilir.

Irk Özellikleri

Adaptasyon
Apartman Yaşamına Uygunluk
Acemi Sahipler İçin Uygunluk
Soğuk Hava Koşullarına Uygunluk
Sıcak Hava Koşullarına Uygunluk
Dostluk
Aile İçi Sevgi
Çocuklarla Etkileşim
Diğer Köpekler veye Evcil Hayvanlarla Dostluk
Yabancılarla Dostluk
Sağlık ve Bakım
Salya
Kıl ve Tüy Dökme
Kolay Bakım
Kilo Alma Potansiyeli
Boyut
Eğitilebilirlik
Kolay Eğitim
Zeka
Av Sürme Potansiyeli
Kemirme Alışkanlığı
Yolculuğa Uyum
Fiziksel
Enerji Seviyesi
Egzersiz İhtiyacı
Sürekli Oyun İsteği
Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.