İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yavru Köpeklerde Kafes Eğitimi Nasıl Olmalı

PET BİLGİ

By melissa1 | 08-01-2022

Yavru Köpeklerde Kafes Eğitimi Nasıl Olmalı

Yavru Köpeklerde kafes eğitimi davranışlarının kontrol altına alınabilmesi adına önemli bir eğitimdir. Birçok insan köpeklerde kafes eğitimi uygulamasını cezalandırma yöntemi olarak görmektedir. Fakat köpeklerin iyiliği için de kafesler kullanılabilir. Köpeklerde kafes eğitimi doğru uygulandığı taktirde olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Fakat kafes eğitiminin yanlış uygulanması köpeklerde kalıcı travmalara ve davranışsal problemlere sebep olabilir.  Bu nedenle kafes eğitiminin aşamalarını iyi bilmek ve uygulayabilmek gereklidir. Özellikle yavru köpeklerin etrafa zarar vermesini önlemek için kafes eğitimleri önemli bir konudur. Kafes eğitimlerinin insani kurallar ile uygulanması önemlidir. Sonuç olarak iki tarafın da mutluluğu sağlanabilir. Yavru köpeklerin sahiplerini dinlemesi, etrafa zarar vermemesi ve tuvalet eğitimlerini kısa süre içerisinde tamamlaması için kafes eğitimi birçok uzman tarafından tavsiye edilmektedir.

Yavru Köpeklerde Kafes Eğitimi Neden Verilmeli?

Köpeğiniz için kafesi kullanabileceğiniz en önemli konu tuvalet eğitimidir. Kafes kullanarak köpeğininize hızlı ve etkili bir tuvalet eğitimi verebilirsiniz. Köpeğiniz kafese alıştığında neleri çiğneyeceğini ve çiğnenmemesi gerekenleri öğrenecektir. Köpeğinize kafes eğitimi vererek yavruluk dönemlerinde onları çeşitli tehlikelerden koruma imkanı bulabilirsiniz. Evinize gelen köpeklerden korkan misafirlerinizin yanında köpeğinizi kafesin içinde tutabilirsiniz. Aynı zamanda köpeğinizin temizlik dönemlerinde de kafes kullanabilirsiniz. Yapacağınız uzun seyahatlerde köpeğiniz size kafes içerisinde eşlik eder. Köpeğiniz kafese alıştırdığı taktirde uyumak ya da dinlenmek için kendiliğinden kafesine gider. Köpeğiniz kafese girmek istemediğinde ona bağırmamak ve cezalandırmamak gerekir. Özellikle yavru köpeklerde olası idrar kaçırma ve kemirme gibi problemlerinde önlenmesi sağlanır.

Köpeklere Kafes Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeğinize kafes eğitimi vermeye karar verdiğinizde, onu direkt kafese kapatmak yerine kafesin kapağını açık bırakmalısınız. Köpeğiniz kafes içerisine kendi girip çıkmalı ve kafesi keşfetmelidir. İlk günden itibaren köpeğinizin mamasını kafes içerisinde vermelisiniz. Böylece köpeğiniz kafes ile pozitif ilişkiler kurulur. Yavru köpeğinizi kafese alıştırırken köpeğinizi 1 saatten fazla kafeste tutmamalısınız. Aksi halde zorlanan köpek kafes için olumsuz hisseder ve alışması daha zor olur. Köpeğinizin kafes içerisinde kapalı kalmaya alışması için ilgisini çeken suni kemikler ve parçalanmayan oyuncaklar koyun. Kafese alışan bir köpek kafes içerisinde ses çıkarmamalı ve ağlamamalı. Eğer köpeğiniz ağlıyorsa ve huzursuzsa tuvaleti gelmiş olur. Herhangi bir kazaya sebep olmamak için köpeğiniz sustuğu an onu kafesinden alıp tuvaletini yapmasını sağlamalısınız.

Köpek Kafes Eğitiminde Kurallar

  1. Bir yavru köpek tuvaletini en fazla 2 saat tutar. Bu nedenle 2 saatte bir yavru köpeğin kafesten çıkarılması gerekir.
  2. Gün boyunca kafes içerisinde kalmak her köpek için bir eziyettir. Köpek kafesi kısa zaman evde olmadığınız zamanlarda ve tuvalet eğitimi için kullanılmalıdır. Kafeslerin yaşam alanı değil sadece uyuma ve dinlenme alanı olarak kullanılması gerekir.
  3. Kafese alışma dönemlerinde yavru köpek kapalı kaldığında ağlar. Fakat yavru köpeğiniz ağladığında onu kafesten çıkarırsanız her canı sıkıldığında ağlar. Bu nedenle disiplinli olmanız önemlidir.
  4. Yavru köpeğinizi kafese koymadan önce yeterince enerji harcadığından, tuvalet ihtiyacını giderdiğinden ve yorgun olduğundan emin olmalısınız.

Köpek Kafes Eğitimi: Sık Sorulan Sorular

  • Kafes eğitiminin yaşı var mı?

Köpeklerde kafes eğitiminin belirli bir yaşı yoktur ve her yaş köpekte kafes eğitimi verir.

  • Kafesin boyu nasıl olmalı?

Kafesin boyutu köpeğinizden 2-3 kat büyük olmalıdır. Fakat daha büyük olması halinde köpeğiniz tuvaletini kafese yapar.

  • Köpek kafeste kaç saat kalmalı?

Köpeğiniz kafesine alıştığı taktirde 2 saat kafeste kalır. Fakat 2 saatte bir kafesten çıkarılmaları ve tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir. Köpeğiniz evde yalnızsa kafes içerisinde bırakması önerilmemektedir.

  • Kafesin zemini nasıl olmalı?

Köpek kafesinin zemini köpeğinizin uyuması için uygun olmalıdır. Aynı şekilde köpeğinizin parçalaması mümkün olmayan malzemelerin seçilmesi gerekir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar