İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yavru Köpeklerde Isırma Nasıl Önlenir?

PET BİLGİ

By melissa1 | 14-02-2022

Yavru Köpeklerde Isırma Nasıl Önlenir?

Yavru köpek ısırma huyu saldırganlık belirtisi gibi görünse de aslında son derece normaldir. Köpeklerin ısırma huyu büyüme süreçlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Köpek sahiplerinin yapması gereken ise ısırma nedenlerini belirleyerek önleyici önlemler almaktır. Köpeğinizin ısırma nedeni stresli olması ise onu strese sokacak faktörleri ortadan kaldırmaya çalışmalısınız. Köpekler stres altındayken tedirgin ve saldırgan olabilirler. Onları güvende hissedecekleri bir alana götürmeyi deneyebilirsiniz. Köpekler diş çıkarma dönemlerinde de dişleri kaşındığı için ısırma davranışı gösterir. Bu dönemi önlemenizin bir yolu olmadığı için dikkatini dağıtmayı denemelisiniz. Onun ısırma ihtiyacını karşılayacak oyuncaklar edinebilirsiniz. Aynı zamanda köpekler enerjilerini atamadıklarında da oldukça yaramaz ve ısırmaya meyilli olurlar. Gün içinde yeteri kadar egzersiz yapmalarını sağlamalısınız.

Yavru Köpeklerde Isırma Davranışının Nedenleri

  • Nesneleri ısırmak ve çiğnemek, köpeklerin etraflarını ve dünyayı keşfetme yöntemleridir. Bu nedenle onlara kızamamak gerekir. Bu davranış dişleri tamamlandığında ve 18 aylık kadar olduğunda azalarak ortadan kalkacaktır.
  • Isırma davranışı gösteren köpekler genellikle annelerinden kısa süre ayrılmıştır. Anne köpekler yavrularına ne zaman ısırması gerektiğini ve ısırmaması konusunda eğitim vermektir. Annesinden erken dönemde ayrılan bir köpek bu eğitimi alamaz.
  • Köpekler insanlar gibi konuşarak anlaşamazlar. Beden dilleri ile temas ederek iletişim kurmaları gerekir. Köpeklerin ısırması aslında iletişim yöntemlerinden biridir.
  • Köpekler dikkat çekmek istediğinde dişlemeler ve ısırma davranışı görülebilir. Köpeğinizle ilgilenmediğiniz bir sırada köpeğinizin bu durumu kullanması ve etraftaki nesneleri ısırarak parçalaması mümkündür.

Yavru Köpeklerde Diş Kaşınması İçin Yapılabilecekler

Yavru köpek ısırma huyu yeni dişlerinin kaşınması nedeniyle ortaya çıkabilir. Köpekler diş kaşıntılarını gidermek için bir nesneyi ısırma ihtiyacı duyar. Tıpkı bebeklerde olduğu gibi köpeklerin de dişleri oldukça kaşınır. Köpeğinize kaşınan dişlerine masaj etkisi yapacak diş bakım oyuncaklarından alabilirsiniz. Bu oyuncaklar köpeğinizin eğlenerek stres atmasını da sağlayabilir. Oyuncakların latex ve doğal kauçuk malzemelerden üretilmesi sağlıkları açısından önemlidir. Köpeğinizin diş kaşıma oyuncaklarının içine lezzetli ödül mamaları etkileyerek dikkatlerini çekmesini sağlayabilirsiniz. Oyuncakların delikli ve tırtıklı yapısı dişlerinin bakımı için de yardımcı olabilir. Köpeklerin dişlerinin arasında kalan mama artıkları oyuncağa takılır ve üzerinde kalır. Köpeğinizin diş bakım oyuncağını her kullanım sonrasında sabunlu su ile iyice yıkayıp durulamayı unutmamalısınız.

Yavru Köpeklerde Isırmanın Önlenmesi

  • Yavru köpeğinizin 8 haftadan önce anne ve kardeşlerinden ayrılmaması gerekir. Köpekler sosyalleşmeye bu dönemde başlar ve bu ortamdan ayrılmaları eğitimlerinin yarım kalmasına neden olur.
  • Köpeğinizin 8 haftadan daha uzun bir süre annesiyle kalması yeteri kadar sosyalleşmesine ve alması gereken tüm eğitimleri öğrenmesini sağlayacaktır.
  • Yavru köpeğinizin aşıları tamamlandığında onu sosyalleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu konuda profesyonel yardım alabilirsiniz.
  • Köpeğiniz eve gelmeden önce onun için kemirme oyuncakları almalısınız. Oyuncaklar ile oynarken yalnız kalmasına izin vermemelisiniz. Oyuncakların herhangi bir parçasını yutma ihtimalini unutmayın.
  • Köpeğinize elinizden mama yedirmeyi öğretmelisiniz. Böylece köpek-insan bağı kurulabilir. Köpeğiniz ağzını kibar şekilde kullanmayı öğrenir. Köpeğiniz ağzını kullanmayı öğrenene kadar bir eldiven kullanabilirsiniz.

Yavru Köpeklerde Isırma Eğitimi

Yavru köpeklerde ısırma eğitimi ve diğer vereceğiniz tüm eğitimler, büyüdüğü zaman onların normal davranışlarını oluşturacaktır. Bu sebeple yavru köpeğiniz ile oyun oynarken, onun yetişkin bir köpek olduğunu düşünerek davranışlarının ne kadar doğru olup olmadığına karar vermelisiniz. Yavru köpeğiniz oyun esnasında hırlamaya başlarsa veya oyuncağı tutup elinizi ısırmaya çalışırsa hemen onu durdurmalı ve oyuncağını alarak oradan uzaklaşmalısınız. Köpeğiniz oyunun neden kesildiğini ve buna neden olan şeyden kaşınmasını gerektiğini bilecektir. Yavru köpek ısırma huyu gibi davranışlarından endişe duyuyorsanız eğitim kitapları okuyabilir ya da profesyonel eğitim desteği alabilirsiniz. Veteriner hekiminiz bu konuda size yardımcı olacak ve gerekli tavsiyeleri verecektir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar