İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yavru Köpek Kusması Nedenleri: Yavru Köpek Neden Kusar

PET BİLGİ

By melissa1 | 08-01-2022

Yavru Köpek Kusması Nedenleri: Yavru Köpek Neden Kusar

Yavru köpek kusması birçok neden ile karşınıza çıkabilir. Bu sebeplerden bazıları için endişelenmeye gerek olmasa da bazılarında kusma önemli bir sağlık probleminin belirtisi olabilir. Bu nedenle ciddiye alınması gerekir. Yavru köpeklerde kusma nedenlerini belirlemek her zaman kolay olmayabilir. Fakat bir süre gözlem yaparak köpeğinizin neden kustuğunu anlayabilirsiniz. Yavru köpek kusması 2 günden daha uzun süre devam ederse ve zehirlenmeden şüpheleniyorsanız kısa süre içerisinde veteriner hekiminize danışmalısınız. Köpeklerin kusma Nedenleri çeşitlilik gösterebileceği için köpeğin mevcut durumunun kontrollü bir şekilde izlenmesi önemlidir. Köpeklerin kusması genellikle safra içerdiği için ekşi bir kokuya sahip olur. Köpeklerde kusmanın sebebine bağlı olarak çeşitli önlemler alınması gerekir.

Yavru Köpek Kusması Nedenleri

  1. Köpeklerde Hızlı Yemek Yeme

Köpeklerde kusma çok sık görülen bir durumdur. Özellikle günde tek öğün beslenip hızlı mama tüketiminde bulunan köpeklerde kusma ortaya çıkabilir. Köpeğinizin hızlı mama yemesini önleyen özel tasarımlı mama kaplarından edinebilirsiniz.

  1. Köpeklerde Araba Tutması

Köpeklerde araba tutması tıpkı insanlarda olduğu gibi sık görülmektedir. Arabada yolculuk yapan köpekler yolculukları esnasında kusabilir. Bu nedenle araç içerisinde köpeği gözlemlemek önemlidir.

  1. Köpeklerin Aşırı Ot Tüketmesi

Köpekler zaman zaman çeşitli ot ve çimen tüketebilirler. Fakat aşırı ot tükettikleri zaman mideleri rahatsız olur ve kusabilirler. Özellikle zararlı olan bitkiler toksik etkiye neden olmaktadır.

  1. Yemek Sonrası Egzersiz

Köpeğiniz ne kadar enerjik olsa da yemeğin ardından birkaç saat hareketli egzersizler yapmasını engellemelisiniz.

  • Köpeklerde Çeşitli Hastalıklar

Karaciğer, böbrek veya pankreas hastalıkları, orta kulak problemleri, menenjit, diyabet, mide ve bağırsak iltihapları farklı hastalıklara bağlı olarak gelişip kusmaya neden olabilir.

Köpekler Kustuğunda Yapmanız Gerekenler

Köpeklerde kusmaya bir çözüm yolu bulmak İçin ilk olarak kusmanın sebebi bulunmalıdır. Köpeğinizin hangi sebeple kustuğunu anlamak İçin kusmuğu incelenebilir. Böylece erken tanı koyulabilecek bir problem olup olmadığını anlayabilirsiniz. Az miktarda ve parçacıklı kusma genellikle köpeğin beslenmesi ile ilgilidir. Henüz sindirilmeyen mama taneleri varsa muhtemelen köpeğiniz hızlı yemek yediği için kusmuştur. Aynı zamanda yemek sonrası egzersiz yapılması da parçacıklı kusmuğa neden olur. Köpeğiniz mama yedikten sonra kusuyorsa, kusmuğunda safra ve sindirilmeyen mama parçaları varsa köpeğinizin günlük mama miktarını öğünler halinde ayarlamalısınız.

Köpeğinizin mama miktarını birkaç porsiyon ile verebilirsiniz. Dev ve büyük ırk köpeklerin mama kapları alçakta olduğunda kusmaya neden olabilir. Bu durumda mama kabının daha yükseğe alınması uygun olacaktır. Aldığınız tüm tedbirlere göre kusma devam ediyorsa gıda intoleransı veya gıda alerjisi gibi bir problemle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple devam eden kusma İçin veteriner hekiminize ziyaret etmeniz doğru olacaktır. Köpeğinizde seyahat sırasında kusma gerçekleşiyorsa muhtemelen araba tutuyordur. Kusmanın tedavi edilmesi için çeşitli sakinleştirici ilaçlar tercih edilebilir. Köpeğinizi araç seyahatine alıştırmak için gerekli eğitimi verebilirsiniz. Fakat eğitim faydasız kalıyorsa endişe azaltıcı ilaçlar kullanmalısınız.

Yavru Köpeklerde Kusma Tedavisi

Veteriner hekiminize köpeğinize klinik bir muayene yaparak köpeğinizi kontrol eder. Aynı zamanda evde ne gözlemlediğinizi görmek için veteriner hekim size sorular sorabilir. Tüm izlenimlerinizi veteriner hekime aktarmanız önemlidir. Köpeğinizin ne problemi olduğunu anlamak için idrar testleri, kan testleri, ultrason ve röntgenler yapılabilir. Veteriner hekimin uygulayacağı tedavi yöntemleri koyulan tanıya bağlı olur. Fakat dehidrasyon yani sıvı kaybını önlemek için intravenöz sıvı takviyesi yapılmalıdır. Köpeğinizde enfeksiyondan şüphe duyuluyorsa antibiyotik tedavisine başlanabilir. Köpeğinizin tedavisi için mide koruyucu ve kusma önleyici ilaçlar kullanılabilir. Veteriner hekiminiz köpeğinizin yabancı bir cisim yuttuğundan şüphe edebilir. Bu durumda cerrahi müdahale gerekir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar