Kediler neden kucak sevmez? Kedilerin kucak sevmemesi sık karşılaşılan bir durumdur. Kediler bağımsız ve kararsız canlılardır. Kedileri incitmekten ve korkutmaktan kaçınmalısınız. Kedilerin kucak sevmemesi genellikle onu doğru şekilde tutamak ile doğru orantılıdır. Kedinizin kucağa alınmayı isteyip istememesinden emin olmalısınız. Kedinizi kucağa alma konusunda zorlamanız onun bu duruma hiç alışamamasına neden olur. Kedinizin ruh halini anlayabilmeli ve ona göre davranmalısınız. Kediniz korkmuş ya da kızgın olduğunda onu kucağınıza almaya çalışırsanız size saldırgan tavırlar gösterir. Tıpkı insanlar gibi bazen kedilerinde yalnız kalmaya ihtiyacı olur. Bu sebeple eğer kediniz ev içerisinde saklanıyorsa ilgi görmek istemiyor olabilir ve onu kucağınıza almaya çalışmanız iyi bir fikir olmaz.
Kediler Neden Kucak Sevmez? Kedilerin Kucak Sevmeme Nedenleri
- Kedilerin kucak sevmemesi kişisel bir davranış olmaz. Kediler ortalama olarak 12 haftada sosyalleşir. Yavru bir kedi kucakta tutulmayı öğrenmediğinde bu durum hiçbir zaman alışmayacağı anlamına gelmez.
- Bazı kediler kişiliklerinden dolayı oldukça kararsızdır. Bazı günler tutulmayı çok severken bazı günler daha bağımsız ve ilgisiz olmayı seçerler.
- Yemek yiyen veya tuvaletini yapan kedinizi kucağınıza almamalısınız. Kediler için bu anlar özeldir ve müdahale edilmesini istemezler.
- Bazı kediler kucağa alınmayı sadece sevmez. Kucakta olduğunda kendilerini güvensiz hissederler ve hoşlarına gitmez. Bu nedenle kedinizi zorlamamalısınız.
- Kedinizi daha önce yanlış şekilde tutmanız ya da canının yanmasına sebep olmanız kedinizin kucağa alınmayı reddetmesine neden olabilir.
Kedileri Kucağa Alıştırmak
- Bazı kediler kucakta tutulmaktan hoşlanmasa da sonucunda bir ödül alacaklarını bildikleri zaman bunu kabul edebilir. Kedinize tut kelimesini kullanarak hareketsiz kalması için eğitebilirsiniz. Ardından onu bu davranışı için ödüllendirmelisiniz.
- Kediniz hareketsiz dururken, yanına diğer elinizi getirip midesinin altına nazik bir şekilde bastırarak onu kaldırın. Ayaklarının yerde kalmasını sağlayın. Kediniz olumsuz tepki vermezse yine kedinizi ödüllendirin.
- Ardından kedinize tut kelimesini söyleyerek tamamen kaldırın. Kediniz hareketsiz durmaya devam ederse göğsünden güvenli şekilde tutarak yine onu ödüllendirin.
- Bu işlemi birkaç gün devam ettirin. Davranışlarını başını okşama gibi hareketler ile güçlendirebilirsiniz.
- Kediler cezalara daha kötü tepkiler verir ve genellikle geri teper. Sonuç olarak daha ürkek ve korkak bir kedi olurken hala kucağa alınmaktan hoşlanmayan bir kedi haline gelir.
Kediler Nasıl Sevilmekten Hoşlanır?
- Kedinizi oturarak sevmelisiniz. Kedinizi herhangi bir şeye alıştırırken onunla aynı seviyede olmanız yani oturmanız gerekir. Kediler yüksekte olan şeylerden içgüdüsel olarak tedirgin olurlar.
- Kedinizin elinizi koklamasına izin vermelisiniz. Huysuz, sosyal olmayan ve utangaç bir kediniz varsa onu dokunmadan hemen önce elinizi koklamasına müsaade edebilirsiniz. Böylece kediniz sakinleşip sizinle iletişim kurabilir.
- Kedinizin çenesinin altını okşamalısınız. Kediler sevilmekten hoşlandığı kısımları kendi belli edecektir. Birçok kedi çene altından sevilmekten hoşlanır.
- Kedinizin kulaklarını kaşıyabilirsiniz. Bazı kediler kulaklarının kaşınılmasından hoşlanırken bazıları hoşlanmayabilir. Bazı kediler kulaklarının kaşınılmasından hoşlanırken bazıları hoşlanmayabilir.
- Kedinizin sırtını okşayabilirsiniz. Kedinizin kafasına ve kuyruğuna elinizi nazikçe koyup sıvazlayabilirsiniz. Bazı kediler tüylerinin tam tersi yönünde sevilmekten çok hoşlanır. Bazı kediler bu sevilme tarzından hoşlanmadığı için öncelikle kafasından kuyruğuna doğru giderek sevmeye devam etmelisiniz. Kedinizin kafasına ve kuyruğuna elinizi nazikçe koyup sıvazlayabilirsiniz. Bazı kediler tüylerinin tam tersi yönünde sevilmekten çok hoşlanır. Bazı kediler bu sevilme tarzından hoşlanmadığı için öncelikle kafasından kuyruğuna doğru giderek sevmeye devam etmelisiniz.
- Kedinize karşı nazik olmalısınız. Kediler narin ve hassas canlılardır. Kedinize çok sert davrandığınızda kolayca kırılıp üzülebilirler. Evdeki çocukları da kedinize nazik olmaları konusunda uyarmalısınız. Kedilerin asla enselerinden tutulması gerektiğini bilmelisiniz. Kediler narin ve hassas canlılardır. Kedinize çok sert davrandığınızda kolayca kırılıp üzülebilirler. Evdeki çocukları da kedinize nazik olmaları konusunda uyarmalısınız.
- Kediniz rahatsız olduğunda sevmeyi bırakmalısınız. Kediler korktuklarında, rahatsız olduklarında ve endişe duyduklarında bunu bir şekilde belli ederler. Kedinizin rahatsız olduğunu hissettiğinizde onu sevmeye ara vermelisiniz.