İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Kedi Aşı Fiyatları: 2022 Güncel Kedi Aşı Fiyat Listesi

PET BİLGİ

By melissa1 | 16-03-2022

Kedi Aşı Fiyatları: 2022 Güncel Kedi Aşı Fiyat Listesi

Kedi aşı fiyatları 2022 yılında farklılıklar gösterebilmektedir. Kedilerin aşı fiyatları, aşıların türüne, veteriner kliniklerine ve şehirlere göre değişir. Kedi aşıları fiyatları 2022 için, her ilde veteriner hekim odaları tarafından belirlenip sadece il kapsamında değerlendirilir. 2022 yılında kuduz aşısı fiyatları İstanbul’da 120 TL, Ankara’da ve İzmir’de ise 110 TL olarak belirlenmiştir. Senede en az 4 defa uygulanması gereken iç ve dış parazit uygulamaları 520 TL ila 640 TL arasında değişmektedir. Kedi lösemi aşısı ve karma aşı 150-10 TL ve FIV aşısı 170-190 TL arasında değişir. Karma ve lösemi aşılarının 2. doz uygulamaları yine aynı fiyat aralığındadır. Kedinizin düzenli veteriner kontrollerini ve aşı takvimini aksatmamaya özen göstermelisiniz.

Kedi Aşı Fiyatları: Kediler Aşılanmazsa Ne Olur?

Kedi aşıları fiyatları 2022 yılı için yeteri kadar bilgi sahibi olduktan sonra, kedinize aşı yaptırmadığınız taktirde neler olabileceğini bilmelisiniz. Kedinizin aşı takvimine uymaz ve aşılarını yaptırmazsanız bütün bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarırsınız. Aynı zamanda kedilerin bulaşıcı enfeksiyon hastalıklarından insanlarında etkilendiğini bilmekte fayda vardır. Aşıları olmayan yavru kedilerde anneden gelen antikorlar bir süre sonra etkisiz hale gelir ve vücuttaki virüsler ya da çevredeki etkenler ciddi hastalıklara neden olur. Bu hastalıklar ciddi enfeksiyonlara neden olarak kedilerin hayatını tehlikeye atar. Kedi hastalıklarının kontrol altında tutulabilmesinin tek yolu aşılama uygulamalıdır. Aşı uygulamalarına tam uyulmaması ve eksik bırakılması ölüm riskini meydana getirmektedir.

Kedilerde Aşı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Aşı programına geçilmeden önce veteriner hekiminiz kedinizin sağlık kontrolünü yapmalıdır.
  • Aşılama öncesinde iç ve dış parazit tedavisi uygulanarak vücudun direnci oluşturulur. Aşı öncesinde kedinin vücut ısısının 38-39 derece aralığında olması önemlidir.
  • Kedilerin hamileliğine denk gelen aşılar strese neden olabileceği için hamileyken aşı takviminin ertelenmesi önerilebilir.
  • Kortizon ve antibiyotik alan kedilerin aşılamadan 1 hafta önce ilaç kullanmayı bırakması gerekir.
  • Aşılamadan önce yavru kedilere bakım uygulanmalı ve genel sağlık durumları düzeltilmeli.
  • Herhangi bir sağlık sorunu olan kedilere aşı uygulanması tavsiye edilmez. Aşı uygulamalarına geçilmeden önce veteriner hekiminize kedinizin bir şikayeti olup olmadığını belirtmelisiniz.

Kedilerde Aşı Takvimi

Kedinizin aşı takvimini veteriner hekiminizin size verdiği karneden takip edebilirsiniz. Aşı programları değişiklik gösterebilir. Aynı aşının iki dozu maksimum 21 gün sonra uygulanmalıdır. Aşıların 2. dozları ile vücutta bulunan antikor seviyesinin maksimum seviyeye çıkması amaçlanır.

  • Kedilerde 1 Yaş Öncesi Aşı Takvimi;

6-8 haftalık kedilerde, 2 ayda 1 defa; İç ve dış parazit tedavisi

8-10 haftalık kedilerde, 1. doz; Karma aşı

9-11 haftalık kedilerde, 1.doz; Lösemi aşısı

10-12 haftalık kedilerde, 2.doz; Karma aşı 2

11-13 haftalık kedilerde, 2. doz, Lösemi aşısı 2

12-14 haftalık kedilerde (3 aydan küçük kedilere uygulanmaz); Kuduz aşısı

  • Kedilerde 1 Yaş Sonrası Aşı Takvimi

Karma aşı; yılda bir defa

Lösemi aşısı; yılda bir defa

Kuduz aşısı; yılda bir defa

İç parazit uygulaması, 2 ayda 1 defa

Dış parazit uygulaması, 2 ayda 1 defa

Kedilerde Aşı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kediniz aşı olduktan sonra iştahsızlık, ateş ve halsizlik gibi belirtiler görünür. Bu durumun 24 saatten uzun sürmesi halinde veteriner hekiminiz ile görüşmelisiniz. Ayrıca kedinizin stres olmasına neden olacak faktörlerden uzak kalmasını sağlamalısınız.
  • Kedinize dış parazit aşısı yaptırdığınızda, kedinize 3 ila 4 saat dokunmamalısınız. Kedinizin parazit aşısı sonrası birkaç gün yıkamamaya özen göstermelisiniz.
  • Kedinizin bütün aşılarını tamamlamadan diğer hayvanlarla aynı alanlarda bulundurmamalısınız. Aynı şekilde kedi sahibinin de başka hayvanlara dokunmaması önemlidir. Dokunduğunuz hayvanda olabilecek herhangi bir hastalık kedinize bulaşır. Kedinizin aşıları tamamlanmadığı için taşıyabileceğiniz hastalık karşısında bağışıklık sistemi yenik düşebilir ve ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar