İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi

PET BİLGİ

By melissa1 | 24-10-2020

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi

Dişi Kediler Kızgınlığa Ne Zaman Girer?

Dişi kediler yılın bazı zamanlarında kızgınlığa girmektedir. Dişi kediler 5 aylıktan sonra kızgınlık dönemine girebilirler. Fakat bu yaşlarda kesinlikle çiftleştirmenizi önermiyoruz. Bunun nedeni ise tıpki insanlarda olduğu gibi kedilerdede erken çiftleşme anlamına gelmektedir. Nasılki küçük kız çocuklarının büyümesini bekliyorsak kedilerinde yeteri kadar büyümesini ve olgunlaşmasını beklememiz gerekiyor.

Kediler Sıcaklık Nedeni İle Kızgınlığa Girer mi?

Dişi kediler genellikle havanın sıcak olduğu zamanlarda kızgınlığa girerler. Dış etkenlerden kaynaklı kışın evlerin sıcak olduğu zaman eşleşme takvimleri şaşar ve yine kızgınlığa girebilir. Bunu önlemenin herhangi bir yolu bulunmuyor. Veteriner tarafından yapılan bazı iğneler kedinizin kızgınlığının geçmesini sağlıyor fakat bu şekilde kedinizin hormonlarıyla oynamış oluyorsunuz. Bu iğneyi yaptırdıktan sonra kediniz bir daha kızgınlığa giremeyebilir. Bu konuda hiçbir veteriner hekim bu konuda size söz veremez. Kedinizin kızgınlığının geçmesini beklemek sizin için en doğru seçenek olacaktır.

Dişi Kediler Günün Uzun Olduğu Zamanlarda Kızgınlığa Girer mi?

Dişi kedilerin kızgınlığa girmesinin bir diğer nedeni ise doğaları gereği günlerin uzun olduğu zamanlar doğum zamanları yaklaşır ve kızgınlığa girerler. Bu dönemler günlerin uzamaya başladığı mart ayında başlar. Günler ne kadar uzarsa kedilerin kızgınlığa girme olasılığı bir o kadar fazlalaşır.

Mart ayı ile başlayan ve günlerin uzun olduğu ilkbahar ve yaz aylarında kızgınlığa girerler. Bu onların doğası gereği çok normal bir durumdur. Kedinizi çiftleştirmeden önce kesinlikle herhangi bir sağlık sorunun olmadığından emin olmanızı öneriyoruz. Bunun nedeni ise doğacak yavrularını etkilememesidir. Kimse hasta bir kedinin Dünya'ya sağlıksız yavrular getirmesini istemez. Bu durum tamamen sizin elinizde olmasada önlem almak sizin elinizdedir.

Dişi Kedimi Kaç Aylıkken Çiftleştirebilirim

Uzman veteriner hekimlerin araştırmasına göre kedinizi en az 1 yaşında eşleştirmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise gelişim zamanlarını tamamlaması ve artık iyi bir anne adayı olabilecek olgunluğa gelmelidir. Bazı veteriner hekimler ise doğum süreci olan 2 aylığıda katarak 10 aylıkken çiftleştirebileceklerini söylemektedir. Bizim önerimiz kesinlikle 1 yaşını beklemeniz olacaktır.

Dişi Kedimin Kızgınlığa Geldiğini Nasıl Anlarım?

Dişi kedilerin kızgınlığa girdiğini çok rahat bir şekilde gözlemleriniz ile anlayabilirsiniz. Genellikle kedi sahipleri bu dönemde kedilerinin herhangi bir hastalığının olduğunu ve bu yüzden tuhaf hareketler yaptıklarını zannetmektedirler. Aslında durum öyle değildir, kızgınlık zamanlarında kediniz sesini erkek kedilere duyurmak için yüksek sesle miyavlar. Bunun yanında yine onların kendilerini bulması için kokularını bırakırlar. Kokularını genellikle bir yerlere sürterek bırakırlar. Bunun dışında tuhaf hareketler ile popo kısımlarını oynatırlar. Bu durum kedinizin kızgınlık dönemine girdiğine işaret eder.

Kızgınlık dönemine girdikten sonra kediniz 1 yaşını doldurduysa artık bir anne adayıdır. Bu durumda karşınıza 2 seçenek çıkmaktadır, birinci seçenek kızgınlığının geçmesi ve onu kısırlaştırmak. İkinci seçenek ise ona sağlıklı bir erkek kedi adayı bulmaktır. Sitemizde bulunan kedi eş ilanları bölümünden kedinize en uygun ırkı bulabilir ve kediniz için ücretsiz kedi eş ilanı verebilirsiniz.

Dişi Kediler Neden Kızgınlık Döneminde Dışarı Kaçar

Dişi kediler kızgınlık dönemlerinde sokakta yaşayan erkek kedilerin bıraktıkları kokuları alırlar ve onlara ulaşmak için dışarıya kaçarlar. Genellikle kaybolan kedilerin kaybolma nedenleri budur. Bu durumu önlemek için kedinizin kızgınlık döneminde çok dikkatli olmalı ve dışarıya çıkabileceği her türlü kapı ve camları kapatmanızı şiddetle öneriyoruz. Aksi durumda kediniz dışarıda farklı bir erkek ile çiftleşip evinize dönebilir. =)

Aklınıza takılan her türlü soruyu sitemize üye olarak kedi soru-cevap bölümünden bize iletebilirsiniz. Kediniz ile beraber sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmeniz dileğiyle.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.